Преход и велоразходка край Асеновград по случай Световния ден на туризма

За трета поредна година Сдружение "Устремени" ще отбележи Световния ден на туризма с интересни събития, на които кани всички любители на природата и активното движение. Тази година са предвидени туристически преход по екопътека "Кутра" и велоразходка в местността “Параколово”.

Преходът ще се проведе в събота, 29 септември, с начален час 10. Сборният пункт е край Метоха. Оттам маршрутът ще следва параклис "Свети Димитър (Бакуриановия) - Даньова чешма - поляни край манастир "Свети Кирик" (обяд) - слизане в града. Общо разстояние е 7 км, като се очаква походът да се завърне около 16 ч.

Велоразходката е предвидена за неделя, 30 септември. Сборният пункт ще е пред спортна зала "Тритон Ексрийм" (басейн кв. "Изток") в 10 ч. Оттам колоездачите ще поемат към местността "Параколово" - борова гора над вилната зона и обратно към спортната зала. Общото разстояние е 6 км. Велопоходът ще приключи около 13 ч.

Партньори на “Устремени” за Деня на туризма са магазин "Велокелеши", Triton Extreme и Центърът за местни инициативи и развитие, който през миналата година адаптира "Кутра" за пешеходен туризъм.

 

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини