"Устремени" с нощен преход по пълнолуние

"За пети пореден път проведохме този вълнуващ преход, който поставя в коренно различна светлина пешеходното изживяване в планината. След първото ни издание, което се състоя през 2014 г. и участниците в него бяха 6 човека, всяка година интересът се увеличаваше и тази година очаквахме бройката на включилите се да е между 35-40 човека", споделиха за преживяването от Сдружение "Устремени" в сайта си. Техни гости са били туристи от Пловдив, Раковски, Катуница и Баня. Как точно е преминал походът на устремените можете да разберете ТУК.
 
Тази събота, 27 октомври, е ред на маршрута "По пътя на легионите" - добре запазени фрагменти от стар търговски път, който е свързвал Тракия с Беломорието и който се е ползвал за връзка между Асеновград и Пловдив до 1906 г., съобщават още от сдружението. Оттогава пътят губи своята роля, потъва в забвение и повече от век остава неизползваем. До 2016 г., когато "Устремени" се зае да го почисти, маркира и адаптира за пешеходен туризъм.
 
Маршрутът е НПК "Асенова крепост - Бачковски манастир - НПК "Асенова крепост". Тръгването ще е в 09:00 ч. от входа на крепостта, а прибирането - около 16:00 ч. Маршрутът е подходящ за деца. Препоръчително е носенето на високи обувки, вода и пакет суха храна. Има възможност за свободен обяд в търговската алея пред Бачковския манастир.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини