До половин година Кърджали ще има най-модерното улично осветление в България

Една четвърт от общия брой лампи за подмяна на уличното осветление на Кърджали вече са пристигнали и са на склад, а в момента екипи работят върху подземната инфраструктура, където ще бъдат прокарвани кабелите. Това заяви в предаването на Радио Кърджали тази сутрин кметът инж. Хасан Азис.

Ще припомним, че по проекта за модерното лед осветление на Кърджали, трябва да бъдат подменени 6500 осветителни тела.

Според кмета работата ще продължи и през следващата година, а когато приключи Кърджали ще може да се похвали с най-модерното лед-смарт осветление в България.

От думите на градоначалника стана ясно, че до настоящия момент екипите са описали всички табла и необходимостта от ремонт на електрическите стълбове и тяхното почистване от ръжда

Големият проблем на Кърджали е състоянието на подземната инфраструктура. В следващия месец ще започне самият монтаж на лампите по определени улици. Прави се симулация, за да се определи най-добрата лампа като сила, каза градоначалникът. По думите му в следващите шест месеца Кърджали ще има най - доброто лед осветление с възможност всяка лампа да се саморегулира и управлява. „Започваме с най-натоварените кръстовища и районите около училища, детски градини и пешеходни пътеки”, каза още инж. Хасан Азис.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иванова
    0 0
    12:00, 16 ное 2018
    Тротоарите и улиците са под всякаква критика за такъв голям град,а те най модерното осветление ще слагат,дано хората да виждат по добре с новото осветление всички неравности по пътя и тротоарите да не си счупят нещо.
Последни новини