Васил Господинов е Спортист на 2018-а в Асеновград

Изображение 1 от 3

    Снощи бяха връчени годишните спортни призове на Община Асеновград. Наградените се определят по регламент, според който спортните клубове излъчват свои представители да попълнят анкета, припомнят от Общината. В нея по азбучен ред са подредени номинираните спортисти, треньори, отбори и спортни събития, предложени от самите клубове.
    ​Така щангистът Васил Господинов (с личен треньор Лъчезар Кишкилов) от СК „Вдигане на тежести – Асеновец” стана спортист № 1 за 2018 г. Той бе избран сред 13 номинирани спортисти. Постиженията му през годината, с които заслужи приза са спечелването на 8-мо място в категория 109 кг на Световното първенство по вдигане на тежести за мъже в Ашхабад, Туркменистан, и 1-во място на държавното първенство за мъже в Сопот. 

    Второто място в класацията зае таекуондистката Катерина Бейчева с личен треньор Георги Шишков, а третото призово място бе състезателката по шинкиокушин Веселина Чирпанлиева с личен треньор Петко Чирпанлиев.

    Тази година беше връчена една специална и нетрадиционна награда и това бе призът „Заклет фен на асеновградския спорт”. Той бе присъден на кмета Емил Караиванов, който получи бяла фланелка с едноименен надпис.
     
    ​Призът „За популяризирането на асеновградския спорт” получиха боксьорката Станимира Петрова и шахматистката Антоанета Стефанова. 

    С титлата „Треньор на годината” бе отличен Лъчезар Кишкилов.

    За Отбор на Асеновград’2018 бе избран отборът на ВК „Тополово” – момичета до 12 г., с треньор Димитър Илиев.

    ​Държавното лично-отборно първенство по спортни танци и турнирът по спортни танци за купа „Асеновград’2018” бяха обявени за „Спортно събитие на годината”, организирани от КСТ „Асеновец” с ръководител Дойка Апостолова.

    ​Мирослав Радев от ФК „Асеновец-2005” (мъже) бе избран за футболист № 1 на Асеновград със старши треньор Димитър Илиев.

    ​Другият щангист в тазгодишните номинации Георги Йочев с личен треньор Лъчезар Кишкилов взе отличието за „Най-перспективен млад състезател”.

    ​Десетте най-добри асеновградски спортисти за 2018 г. бяха определени по предложение на спортните клубове:

    1. Васил Господинов – вдигане на тежести
    2. Катерина Бейчева – таекуон-до
    3. Веселина Чирпанлиева – шинкиокушин
    4. Димитър Кумчев – свободна борба
    5. Тодор Колевски –  кану-каяк
    6. Атанас Шулев, Тодор Тодоров, Кенан Ахмедов и Георги Гуглев – кану-каяк
    7. Васил Кирков – тенис
    8. Джейхан Идриз  – шинкиокушин
    9. Христо Йовев – ски бягане и биатлон
    10. Окан Мехмед –  кик бокс

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини