LG представи 65" и 88" екрани с 8К резолюция и звучаща повърхност

    Основаната прична телевизорите с 8K резолюция да не са популярни сред потребителите е високата им цена, както и липсата на достатъчно атрактивно съдържание оптимизирано за този стандарт. Samsung и LG полагат много усилия да отстранят тези проблеми и да позволят на повече хора да се сдобият с 8K телевизори. Компаниите вече експериментират и с различни концепции за излъчване на звука през самия дисплей, което премахва нуждата от високоговорители и прави устройствата по-тънки. 

    Този дизайн е една от най-интересните характеристики на новото поколение 88-инчови телевизори с 8K резолюция на LG Display, които бяха показани на CES 2019. Уникалната технология на компанията позволява излъчването на 3.2.2-канално Dolby Atmos аудио. Все още няма данни кога LG планират да стартират продажбите на пазара. Kорейският гигант използва CES 2019, за да ни покаже и новата си серия 65" OLED панели с 8K резолюция и най-краткото време за реакция в този сегмент от 3.5 милисекунди, съобщава Engadget.

    Tова са характеристики, които го превръщат в идеално решение за гледане на мултимедия и игри. 

    LG подготвят и премиерата  на усъвършенствана серия от 12.3" прозрачни дисплеи с OLED технология с ултратънки размери. Концепцията за LG Neo Art представлява иновативен 27-инчов портативен монитор с USB Type-C порт за свързване на аксесоари. Интересно решение е и тeхнологията Oxide Blackpane използвана в създаването на 4K екран с рамки около екрана от едва 0.11 инча и консумация на енергия 2.8W. 

    Източник: digital.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини