Panasonic пуска първите си прозрачни OLED дисплеи

Panasonic пусна на пазара първите си прозрачни OLED дисплеи, представени по-рано от японската компания на изложението CIIE 2019. Моделите TP-55ZT110 и TP-55ZT100 използват прозрачни панели, произведени от LG Display.

И двата дисплея са 55-инчови с резолюция FHD 1920×1080 пиксела и тегло само 1,75 килограма, като основната разлика е модулът за затъмняване. Устройствата работят в температурния диапазон от 0 до 40 градуса по Целзий, отбелязва Gizmochina.

Задният панел на TP-55ZT110 включва модул за затъмняване, който е разработен самостоятелно от Panasonic, за да осигури и „черен режим”. Модулът за затъмняване намалява прозрачността на телевизора, като така подобрява качеството на изображението и увеличава контраста.

С други думи, TP-55ZT110 може да се използва и като обикновен дисплей, и като прозрачен дисплей. Двата модела ще излязат на азиатско-тихоокеанския и японския пазар през декември 2020 г. Цените не са известни.

В момента OLED панелите са най-добрата технология за прозрачни телевизори, тъй като тя не се нуждае от подсветка и може да излъчва светлина сама по себе си. Прозрачният OLED дисплей на Panasonic е предназначен за използване в търговски обекти и други бизнеси, така че е малко вероятно да се появи скоро на потребителския пазар.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини