Поредна работна среща за пътя Пловдив - Асеновград и други пътни проекти в областта

На днешната, първа за годината, среща бяха обсъдени вариантите за технически решения, които максимално бързо да облекчат трафика на Околовръстно шосе и кръговите кръстовища в посока Пазарджик и Асеновград - разширение чрез допълнително платно на кръговото от Околовръстното в посока Пловдив и изграждане на естакади на другите две кръгови. Бе взето решение в началото на следващата седмица да бъде изготвено задание за препроектирането им.

Областният управител Здравко Димитров одобри проекта за ПУП на локалните платна на път II-86 Пловдив – Асеновград и започват отчуждителите процедури на парцелите, попадащи на териториите на общините Асеновград, Куклен и Родопи.

На срещата присъстваха представители на сдружение „Бизнесът за Пловдив, „ИСА – 2000“, директорът на ОПУ – Пловдив Пламен Райчев, зам.-областният управител Петър Петров, зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски, архитектите Валентин Маринов и Атанас Недевски, гл. инспектор Петър Тосков – РСПБЗН – Пловдив, експерти от Областна администрация, „Пътпроект“ и общините Асеновград, Куклен и Родопи.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини