13 °C

Стоянка Мутафова идва в Асеновград, представя „Добър вечер, столетие мое!”

Любимата актриса на поколения българи ще гостува в града ни, за да представи биографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!“. Срещата с почитателите ще се състои на 12 април, в рамките на програмата за Дни на книгата`2019.

"Добър вечер, столетие мое!" е за живота на Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи. Искрено и с чувство за хумор тя разказва за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 г., тя и до днес, на 97-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена.

Актрисата споделя за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова. За трите си брака и как са я променили съпрузите ѝ. За родителите и учителите си, за приятелките, с които е вършила най-много щуротии.

Цялата програма за Дни на книгата в Асеновград тази година е посветена на 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов. На 10 април в Градската библиотека ще бъде открита фотоизложба „Съвременен прочит на Николай Хайтов” и ще бъде представено новото издание на „Диви разкази”.

Ето и всички събития, предвидени в Дните на книгата:

28 март, четвъртък

17:30 ч. „Приказна фантазия” – изложба живопис на Фирдес Халилова

В Градска библиотека

2 април, вторник

09:30 ч. „Театър с приказки” – библиотечен урок

В ДГ „Зорница”

3 април, сряда

- 09:30 ч. Библиотечен Workshop „Моята първа книжка”

В ДГ „Надежда”

- 17:30 ч. Представяне на книгата „Техническа проверка” на Ангел Иванов

В Градска библиотека

10 април, сряда

17:30 ч. Откриване на фотоизложба „Съвременен прочит на Николай Хайтов” и представяне на новото издание на книгата „Диви разкази”

В Градска библиотека

11 април, четвъртък

17:30 ч. Отбелязване на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков. Представяне на книгата „Сибирски тетрадки” и прожекция на документален филм за писателя

В Градска библиотека

12 април, петък

17:30 ч. Среща-разговор с актрисата Стоянка Мутафова и представяне на книгата „Добър вечер, столетие мое”

В читалище „Родолюбие”

16 април, вторник

15:00 ч. Награждаване на победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгата” и изписване на вълшебни великденски яйца

В Градска библиотека

19 април, петък

17:30 ч. Творчески размисли „По върховете с Боян Петров” и среща с Радослава Ненова

В Градска библиотека

22 април, понеделник

- 15:00 ч. Еко-работилница „Книжни скулптури”

В ОУ „Отец Паисий”

- 17:00 ч. „Екологично творчество” – изложба на ученици от ОУ „Отец Паисий”

В Градска библиотека

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини