25 °C

Стоянка Мутафова идва в Асеновград, представя „Добър вечер, столетие мое!”

Любимата актриса на поколения българи ще гостува в града ни, за да представи биографичната си книга „Добър вечер, столетие мое!“. Срещата с почитателите ще се състои на 12 април, в рамките на програмата за Дни на книгата`2019.

"Добър вечер, столетие мое!" е за живота на Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи. Искрено и с чувство за хумор тя разказва за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 г., тя и до днес, на 97-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена.

Актрисата споделя за отношенията си с Георги Калоянчев и Георги Парцалев, за приятелството си с Константин Коцев и за любовта си към Невена Коканова. За трите си брака и как са я променили съпрузите ѝ. За родителите и учителите си, за приятелките, с които е вършила най-много щуротии.

Цялата програма за Дни на книгата в Асеновград тази година е посветена на 100-годишнината от рождението на писателя Николай Хайтов. На 10 април в Градската библиотека ще бъде открита фотоизложба „Съвременен прочит на Николай Хайтов” и ще бъде представено новото издание на „Диви разкази”.

Ето и всички събития, предвидени в Дните на книгата:

28 март, четвъртък

17:30 ч. „Приказна фантазия” – изложба живопис на Фирдес Халилова

В Градска библиотека

2 април, вторник

09:30 ч. „Театър с приказки” – библиотечен урок

В ДГ „Зорница”

3 април, сряда

- 09:30 ч. Библиотечен Workshop „Моята първа книжка”

В ДГ „Надежда”

- 17:30 ч. Представяне на книгата „Техническа проверка” на Ангел Иванов

В Градска библиотека

10 април, сряда

17:30 ч. Откриване на фотоизложба „Съвременен прочит на Николай Хайтов” и представяне на новото издание на книгата „Диви разкази”

В Градска библиотека

11 април, четвъртък

17:30 ч. Отбелязване на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков. Представяне на книгата „Сибирски тетрадки” и прожекция на документален филм за писателя

В Градска библиотека

12 април, петък

17:30 ч. Среща-разговор с актрисата Стоянка Мутафова и представяне на книгата „Добър вечер, столетие мое”

В читалище „Родолюбие”

16 април, вторник

15:00 ч. Награждаване на победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгата” и изписване на вълшебни великденски яйца

В Градска библиотека

19 април, петък

17:30 ч. Творчески размисли „По върховете с Боян Петров” и среща с Радослава Ненова

В Градска библиотека

22 април, понеделник

- 15:00 ч. Еко-работилница „Книжни скулптури”

В ОУ „Отец Паисий”

- 17:00 ч. „Екологично творчество” – изложба на ученици от ОУ „Отец Паисий”

В Градска библиотека

Източник: asenovgrad.net

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини