Предвиждат 144 млн. лв. за изграждане на водопроводи и канализация в шест общини в Пловдивско

ВиК-операторите в Пловдив, Видин и Сливен подадоха предсрочно предложения за финансиране от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, с което стават общо осем. Преди тях проекти представиха операторите в Русе, Враца, Ямбол, Перник и Силистра. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Проектът на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Пловдив, предвижда инвестиция в размер на 144 млн. лв. за реконструкция или изграждане на общо 39 км водопроводи и близо 17 км канализация в Пловдив, Асеновград, Карлово, Първомай, Стамболийски и Хисаря. Разходите само за строителство са 27,6 млн. лв. за водоснабдяване и 81,6 млн. лв. за канализация.

През месец май се очаква да завърши финансираното от програмата разширение на пътя Пловдив – Асеновград. Проектът включва рехабилитация на съществуващото дясно платно и изграждане на ново ляво платно. При кръстовищата за Крумово и Куклен – след КЦМ, се предвижда изграждане на кръгово и на елипсовидно кръстовища. По допълнително споразумение е планирано изграждане на кръгово кръстовище при околовръстния път на Асеновград и при кръстовището за Долни Воден.

Още едно съоръжение ще се изгради по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Одобрен е парцеларният план на новопроектираните локални платна на отсечката между Пловдив и Асеновград. Предстои отчуждаване на засегнатите имоти и възлагане на строителството им. Индикативната стойност на проекта е до 15 млн. лв.

Със средства на АПИ ще бъде изградено и ново мостово съоръжение над река Черкезица на пътя Поповица – Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини