Eпископ Сионий встъпи в длъжността игумен на Бачковския манастир

Да приведе в действие решението на Светия Синод в манастира пристигна Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприян. В съслужение с пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков и новия игумен на обителта той отслужи благодатна света литургия. В празничното богослужение участваха манастирските братя и много клирици на Старозагорска митрополия. Съборният храм бе огласен от два църковни хора - манастирския и гостуващия хор на катедралния храм на Старозагорска митрополия „СветиНиколай”.

Митрополит Киприян обяви решението на Светия Синод и връчвайки игуменския жезъл на епископ Сионий му пожела успешно ръководство на древната Бачковска обител на „благу церкви и роду”. Епископ Сионий благодари за високото доверие, оказано му от Светия Синод на БПЦ и лично от патриарх Неофит и заяви, че ще вложи „дух и дело” светата обител да се благоустройва и преуспява като „стълб и утвърждение” на Христовата истина и стъпало към небесното спасение за всички православни християни.

Дядо Сионий прие и поздравленията на многото клирици, миряни и приятели дошли да участват в богослужението и изкажат своите благопожелания.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини