Пловдив: Трафиканти на екстази на стойност 1,5 млн лева остават в ареста

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Окръжния съд най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима, срещу които бе повдигнато обвинение за това, че на 15 април, в съучастие като извършители, са държали с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери – 60,685 килограма екстази, на обща стойност 1 517 125 лева.

Апелативните магистрати приеха, че, предвид събраните доказателства по делото до момента, може да се направи обосновано предположение за съпричастност и на тримата в престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Става дума за изключително голямо количество наркотично вещество, покриващо критериите на особено големи размери, като е установено и мястото, където е държано – в гараж. Иззет е лек автомобил с тайник, открити са и следи от хероин по други веществени доказателства. За престъплението, в което са обвинени задържаните, Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. Апелативният съд счита, че въпреки чистото съдебно минало на тримата, при мярка различна от „задържане под стража“ съществува опасност всеки от тях, както да извърши престъпление, така и да се укрие, предвид честите пътувания на обвиняемите зад граница. Определението е окончателно.

Чувалите с хапчета бяха открити преди десетина дни в гараж в жилищни блокове към Националния център за рехабилитация на слепи на ул. „Ландос“ в Столипиново.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини