Програмата на папа Франциск у нас: Три събития в София, едно в Раковски

Негово Светейшество папа Франциск пристига на апостолическо пътуване в България в периода 5-7 май и ще посети градовете София и Раковски. Гражданите и гостите на София ще могат да присъстват на 3 основни събития от неговата програма. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени три часа преди събитието.

Две от събитията в столицата ще са на 5 май. В 13:00 ч. Светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на пл.„Свети Александър Невски“; а в 16:45 ч. на площад „Княз Александър Първи“ ще отслужи света литургия. Третото събитие в София е на 6 май, когато в 18:15 ч. на пл. „Независимост“ гражданите ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в 11:15 ч. на 6 май. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени също три часа преди началото на събитието.

Допълнителна информация за предприетите мерки и местоположението на контролно-пропускателните пунктове за събитията от апостолическото пътуване в София и Раковски ще бъдат съобщени в близките дни.

Всички желаещи да присъстват на събитията в двата града ще бъдат допускани след проверка на изградените КПП. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението, редупреждават от МВР.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини