Асеновград изпраща випуск`2019 на 24 и 26 май

В Деня на светите братя Кирил и Методий, 24 май, ще се състои първата част от традиционния за града ни ритуал по изпращане на абитуриентите. В 18:30 ч. по червената пътека на стълбите пред Общината ще преминат зрелостниците от СУ „Св.св. Кирил и Методий”, СУ „Княз Борис I”, ПГ „Цар Иван Асен II” и ПГ „Св. Патриарх Евтимий”. В неделя, 26 май, ще е дефилето на завършващите ПГ по ХВТ „Св. Димитър Солунски”. Часът отново ще е 18:30.

Програмата за Дните на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне още утре, 15 май, с мероприятие в ДГ “Дружба”. В 17:00 ч. там ще бъде представена книгата на екипа на детското заведение „Асеновград в сърцето – история, традиции, приказки и детство”.

Ето и останалата част от програмата:

16 май

- 16:00 ч. - ученическа щафета в чест на светите братя Кирил и Методий. Старт от паметник Цар Иван Асен II

17 май - Международен ден и Европейска нощ на музеите

- 17:30 ч. - откриване на гостуваща изложба „Бургазлийката през 30-те и 40-те години на XX век”

- 18:30 ч. - празничен джаз концерт на Веси Пашалиева – секстет, в Историческия музей

18 май

- 11:00 ч. -  празнично честване на 100-годишен юбилей на читалище „Христо Ботев ” с богата фолклорна програма, с. Избегли

- 19:00 ч. - среща на кмета Емил Караиванов със спортните клубове по случай 17 май – Ден на българския спорт, в р-т „Станимака”

19 май

- 09:00 ч. - благотворителен футболен турнир по инициатива на Общинския младежки съвет, на новото изкуствено игрище на стадион „Шипка”

20 май

- 17:30 ч. - премиера на романа „Дъждовете на страха ” на Иван Желязков, в Градската библиотека

21 май

- 17:30 ч. - церемония по награждаване на победителите в конкурса за хумор и сатира „Голямата къща на мъдрите хора”, в Градска библиотека

22 май

- 19:00 ч. - „Женско царство” – театрална постановка на Ст.Л.Костов, поздрав за учителите в Асеновград, в читалище “Родолюбие”

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини