Танева: Иванка Багдатова-Мизова ще напусне ДФ "Земеделие"

Новоизбраният министър на земеделието, храните и горите Десислава Танева заяви, че зам.-председателят на Държавен фонд "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова категорично ще бъде освободена от поста си. 

Нейната оставка бе поискана от министър-председателя Бойко Борисов преди 2 седмици, но вчера се оказа, че тя е все още на поста си. Повод за това бе информация, че телефонът ѝ е обявен в сайт за резервации на къща за гости „Тара“ в с. Юндола. Причината за забавянето на оставката е, че министърът в оставка Румен Порожанов е отложил свикването на заседание на Учредителния съвет на фонда.

"Ще има промени в политическия екип - това са нормални неща. Но пак казвам, ние сме в крайна сметка коалиция, всичко е въпроси на разговори. Аз имам определени виждания, които бих представила, защитила", коментира Танева пред журналисти в Народното събрание след като назначението ѝ на поста бе прието в Народното събрание.

На въпрос дали Багдатова ще бъде освободена, тя коментира, че "въпросът е излишен" и "естествено", че това ще се случи.

Танева открои "ежедневните проблеми" на земеделците като свой приоритет. 

"Това е най-тежкото министерство. Със земеделие се занимават над 100 000 души в България. Животът в селските райони зависи от земеделието. Те са изложени на тежкото администриране във връзка с получаването на подпомагането от Европа, което, колкото и да говорим за опростяване, то не може да стигне степента, която се желае от тях, по простата причина, че трябва да спазваме процедури и правил", заяви тя. 

Новият министър още коментира, че всичките ѝ имоти са декларирани и не очаква да има повод за атаки. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини