13 °C

Над 200 поемат по асеновградските върхове и пътеки в събота

Маршрутът, избран тази година, ще подари на участниците още повече гледки и допир с чистата и недокосната красота на Родопа планина. Това обещават организаторите на Четвъртия национален поход „Асеновградски върхове и пътеки“, който ще се проведе тази уикенд, 8 и 9 юни. До момента са се записали около 230 участници, уточняват от Сдружение „Устремени“.

Тръгването ще е в 08:30 ч. в събота от паметник на Цар Иван Асен II. Ще се премине през манастир "Света Петка Мулдавска" - символ на духовността и националната ни идентичност, местността "Голия гидик", намираща се на хребета на рид "Пропаст" с прекрасни панорамни гледки към връх Безово, Добростан - люлката на родопски строителни традиции чрез своите майстори-строители (дюлгери) и други прекрасни места. Маршрутът е избран така, че да направи участниците свидетели на изключителни гледки към Родопите и Тракия. Трасето преминава през една от най-красивите панорамни пътеки - т. нар. „Асеновградско конче“, обясняват от сдружението – организатор. Финалната точка през първия ден ще е хижа „Марциганица“. В 19:00 ч. от беседката под нея ще тръгват безплатни автобуси, които ще извозят до центъра на Асеновград тези, които предварително са се записали за това.

Останалите и за втория ден ще тръгнат в неделя сутрин (10:00 ч.) обратно по маршрута: пещера "Добростански бисер" (по желание) - връх "Попа" - връх "Корена" - местността "Сливово" - водопад "Сливодолското падало", паркинг при тунел на пътя над село Бачково - безплатен автобус за извозване на участниците до Асеновград.

Ще има и съпътстващи атракции - обиколки с коне, тандемен полет с парапланер или обиколки с колело по маршрутите около хижата и Добростанското плато, които трябва да бъдат ангажирани предварително.

Какво още са подготвили организаторите на „Асеновградски върхове и пътеки“ IV, който е залегнал в годишната програма за туризъм на Община Асеновград и ОП "Туризъм", можете да видите на страницата на събитието във фейсбук ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
19 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
19 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
19 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
19 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
19 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
19 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
19 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
19 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
19 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
19 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
19 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
19 ное 2019
Последни новини