Над 200 поемат по асеновградските върхове и пътеки в събота

Маршрутът, избран тази година, ще подари на участниците още повече гледки и допир с чистата и недокосната красота на Родопа планина. Това обещават организаторите на Четвъртия национален поход „Асеновградски върхове и пътеки“, който ще се проведе тази уикенд, 8 и 9 юни. До момента са се записали около 230 участници, уточняват от Сдружение „Устремени“.

Тръгването ще е в 08:30 ч. в събота от паметник на Цар Иван Асен II. Ще се премине през манастир "Света Петка Мулдавска" - символ на духовността и националната ни идентичност, местността "Голия гидик", намираща се на хребета на рид "Пропаст" с прекрасни панорамни гледки към връх Безово, Добростан - люлката на родопски строителни традиции чрез своите майстори-строители (дюлгери) и други прекрасни места. Маршрутът е избран така, че да направи участниците свидетели на изключителни гледки към Родопите и Тракия. Трасето преминава през една от най-красивите панорамни пътеки - т. нар. „Асеновградско конче“, обясняват от сдружението – организатор. Финалната точка през първия ден ще е хижа „Марциганица“. В 19:00 ч. от беседката под нея ще тръгват безплатни автобуси, които ще извозят до центъра на Асеновград тези, които предварително са се записали за това.

Останалите и за втория ден ще тръгнат в неделя сутрин (10:00 ч.) обратно по маршрута: пещера "Добростански бисер" (по желание) - връх "Попа" - връх "Корена" - местността "Сливово" - водопад "Сливодолското падало", паркинг при тунел на пътя над село Бачково - безплатен автобус за извозване на участниците до Асеновград.

Ще има и съпътстващи атракции - обиколки с коне, тандемен полет с парапланер или обиколки с колело по маршрутите около хижата и Добростанското плато, които трябва да бъдат ангажирани предварително.

Какво още са подготвили организаторите на „Асеновградски върхове и пътеки“ IV, който е залегнал в годишната програма за туризъм на Община Асеновград и ОП "Туризъм", можете да видите на страницата на събитието във фейсбук ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се по-сериозно към здравето си днес. Предразположени сте към простудни заболявания и е наложително да вземете мерки, за да ги избегнете. Предложение за светско събитие може да разнообрази деня ви. Не отивайте с прекалено големи очаквания, за да не останете разочаровани. Непукизмът ви може доста да поизнерви обстановката у дома.
25 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви се очертава като успешна днес. Ще срещнете колебания в човек, на когото досега сте разчитали, и това може да ви притесни. Имате идеи, които заслужават вниманието на околните и те ще ги оценят по достойнство. Бъдете по-търпеливи, когато се опитвате да разрешите личен въпрос.
25 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте убедени в правотата на аргументите си, не се страхувайте за общите решения, защитавайте до край интересите си. В обкръжението ви ще се появи нова личност, която ще ви очарова с интелект и артистично присъствие. Необвързаните ще изживеят романтична връзка, за някои преминаваща и в брак.
25 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вечерта имате среща, мисълта за която ще поддържа настроението ви добро през целия ден. Успявате да постигнете голяма част от намеренията си, но въпреки това продължавате да се ангажирате с нови нелеки въпроси. Дайте си почивка за момент, за да успеете да бъдете наистина пълноценни, когато дойде момента.
25 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повечето от вас днес ще се занимават с въпроси, свързани с близки роднини. Поели сте ангажименти, който трябва да изпълните дори в последния момент да ви се наложи да свършите нещо друго. Запазете спокойствие обаче, скоро ще се радвате на благоприятни позиции. В личен план ви очаква нещо незабравимо, а вие можете да направите така че то да остави трайна следа не само у вас.
25 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
25 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не пренебрегвайте себе си, когато обещавате или се стараете да сте в услуга на някого. Добрите ви взаимоотношения с околните не изключват възможността да се възползвате и вие от тях. Дамите ще се радват на нова придобивка, която ще повиши настроението им и ще подчертае очарованието им.
25 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загрижени за финансите си, ще търсите нови начини за справяне с кризата. Прагматично ще проявите интерес към човек, с когото сте имали връзка в миналото, но най-вече заради добрите му позиции сега. Полезно е да признаете поне пред себе си несправедливото си отношение към него тогава, за да не повторите грешката си отново.
25 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Въпреки усилията ви не всичко ще се развива според очакванията ви. Съюзете се с хора, които имат добри познания по интересуващите ви въпроси и заедно работете по решаването им. Така по-бързо ще стигнете там, за където сте тръгнали. Същевременно с това не преувеличавайте значимостта на проблемите си, а намерете време и за почивка.
25 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изчистите вътрешните си притеснения, ако говорите открито за тях с хората, които ви ги създават. Покажете широко скроената си природа, не издребнявайте и не позволявайте да ви владеят емоциите. Нужен ви е здрав разум, такъв, какъвто винаги сте показвали. Търсете компанията на по-весели и усмихнати хора.
25 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Динамичен ден за вас, скъпи Водолеи. Сами ще се ангажирате с много неща едновременно, и само вроденото ви чувство за отговорност ще ви дава сили да ги свършите. Не си създавайте сами напрежение, а помислите и за почивка. Няма да ви липсва внимание и нежност от хората, които ви обичат.
25 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Домашни ангажименти ще отнемат по-голяма част от времето на някои от вас. Става дума за промени, които отдавна търсите. Не бързайте да давате оценка за някого, изчакайте и няма да сгрешите. Поговорете с него и едва тогава преценете действията му. Ще се изненадате много, когато разберете как стоят нещата. Да бъдете арбитри никак не е лесно.
25 яну 2020
Последни новини