Основателят на Telegram отказа храната, търси нови идеи за приложението

Основателят на Telegram се отказа от храната с надеждата да достигне до нови идеи за бъдещото развитие на месинджъра.

Павел Дуров , който понякога бива наричан Руския Марк Зукърбърг, след като основа социалната мрежа VK, живее в условия на доброволно изгнаничество в родината си от 2014, защото отказа да позволи достъп на властите до личнните данни на потребителите.

Той е известен и с хранителните си въздържания, като до този момент се е отказвал от кофеина, месото, лекарствата, алкохола и веригите за бързо хранене. Миналият месец Дуров обяви, че се е подложил на диета от риба и морски дарове, а сега заявява, че се е отказал от храната напълно.

“Бях на вода през последните 6 дни и се чувствам страхотно. Тъй като пълното въздържание от храна подобрява мисленото, успявам да свърша много неща, относно развитето на продукта”, казва той.

Подобни екстремни фастове не се препоръчват от лекарите, тъй като липсват убедителни доказателства, че подобряват креативността.

Здравните власти твърдят, че дори периодичното гладване носи редица рискове, като киселини в стомаха и други хранителни разстройства.

Експертите често цитират “правилото на трите”, като грубо изчисление за това колко дълго човешкото тяло може да оцелее в екстремни условия.

Човек може да издържи приблизително 3 минути без кислород, три дни без вода и три седмици през храна, преди да умре.

Способността на човек да оцелее без тези три важни неща зависи от физическото му състояние и най-вече от телесното му тегло, генетичните вариации и други фактори, най-важния от които дехидратацията.

Дуров признава за известни странични ефекти от режима, но твърди че всичко това е за добро и в ползва на потребителите на Telegram.

Източник: independent.co.uk

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини