Разкриха незаконни автоморги в Асеновград, Скутаре и Рогош

Изображение 1 от 2

    Експерти от Регионалната екоинспекция  и служители на Областната дирекция на полицията осъществиха съвместна акция за проверки на автоморгите на територията на Пловдивска област. От проверени във втората половина на юли общо 26 обекта за 3 от тях е установено, че са незаконни. Нерегламентираните оператори са две юридически лица на територията на Асеновград и село Скутаре и едно физическо лице в село Рогош. На обекта в Асеновград складираните излезли от употреба МПС-та са около 150, а в Скутаре 95.

    На нарушителите са издадени предписания. От страна на РИОСВ предстои да бъдат предприети съответните административно-наказателни мерки. Предвидената от закона санкция при подобни нарушения е от 1 400 до 4 000 лв. за физическо лице и от 7 000 до 20 000 лв. за юридическо.

    Съвместните проверки са с цел установяване спазването на разпоредбите на Закона за управление на отпадъците и установяване на лица, извършващи дейности по съхранение и разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства без необходимите разрешителни. За подобен тип дейности е необходимо лицата да имат издадено от директора на РИОСВ разрешение по ЗУО.

    От началото на годината досега при съвместни акции между РИОСВ и ОДМВР на автоморги и пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали са установени седем нарушители.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини