Джамбазки: Щом държавата не може, нека частни фирми да пазят личните ни данни

Държавната администрация не предлага възнаграждение, което да привлече грамотни хора, заяви евродепутатът

Глобата, която ми наложи ЦИК, е безумна и аз ще я обжалвам пред съда. Ставаше въпрос за репортаж за моя среща с представители на полицейски синдикат. Срещнахме се с тях, защото искаме да бъдат обучени адекватно и да имат по-добра екипировка, за да имат и самочувствие като колегите си от Западна Европа. Това обясни евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на NOVA по повод наложената му санкция от ЦИК.

"В България нито обществото, нито вътрешното министерство подкрепят служителите в изпълнението на служебния им дълг. Нелепо е да ме глобяват, защото съм казал, че полицаите ни трябва да използват оръжието си'', посочи още той.

На въпрос относно пробива в НАП Джамбазки сподели, че в този случай трябва да се търси отговорност от администрацията на приходната агенция, която се е провалила в опазването на личните данни на българските граждани. По думите му трябва да има наказани служители на агенцията за случилото се.

"Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения", категоричен е заместник-председателят на ВМРО. 

"Проблемът е, че държавната администрация не може да предложи високи възнаграждения и никой няма да отиде на държавна работа за 800 лева. Според мен трябва да се наемат частни фирми с наистина висококвалифицирани служители, които да пазят личните ни данни, тъй като - пак повтарям - държавната администрация не предлага възнаграждение, което да привлече грамотни хора'', коментира евродепутатът и определи поведението на директора на НАП като ''нахално'' относно ''тежкото ѝ решение'' да не прекрати отпуската си. 

"Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител". С тези думи пък коментира изявлението на шефката на приходната агенция Галя Димитрова след връщането й от платен отпуск. 

Евродепутатът е категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората. "Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни", заяви той. 

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини