Френски шансони и любими мелодии заливат днес централния градски площад

Изображение 1 от 2

    С френски шансони, аранжименти на класически пиеси и военни маршове изпраща лятото Асеновград. Музикалните произведения ще са в изпълнение на Общинския духов оркестър на град Грас. Концертът ще започне 18:00 ч. на площад „Акад. Николай Хайтов”.

    Диховият оркестър на Грас е създаден през 1988 г. под ръководството на настоящия си диригент Ален Лусталот. Формацията е съставена от професионални музиканти, преподаватели и оркестрови музиканти, които чрез собствените си аранжименти искат да предадат специфичен звуков цвят на изпълнените пиеси.

    Десет са избраните музиканти, които идват специално за концерта в Асеновград. Те ще изпълнят произведения от различни епохи и жанрове. В програмата са предвидени някои от вечните шансони на Клод Франсоа, Шарл Азнавур и Едит Пиаф, военни маршове, аранжименти на класически пиеси на композитори като Астор Пиацола, Антонио Вивалди (концерт в Ре мажор за китара и малък оркестър), а също и много изненади.

    Френските музиканти гостуват по покана на китариста Благовест Георгиев, който е родом от Асеновград. Още в детството си той започва да изучава класическата китара. Впоследствие заминава за Франция, за да продължи обучението си в класа по класическа китара на Паскал Полидори и Лоран Бланкарт – и двамата последователи на Александър Лагоя. Там Благовест завършва с пълно отличие и златен медал. В момента асеновградчанинът завършва магистърска степен по  изпълнителско изкуство в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив, в класа на доц. д-р Стела Митева-Динкова. От 2009 г. той е преподавател по класическа китара в консерватория във Франция. Участва в редица проекти с различни музиканти, инструменти и жанрове. През 2018-а свири като солист в операта на Ница със симфоничния оркестър на града.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини