Откриха самолета, експерти не прогнозират да има оцелели

Вчера Военновъздушните сили на Бразилия откриха отломки от самолет в Атлантическия океан. Няколко часа по-късно бразилският министър на отбраната Нелсон Жобим съобщи, че няма никакво съмнение, че останките са от изчезналия самолет на френската авиокомпания "Еър Франс", предаде агенция Ройтерс.

Според експерти всички 228 души на борда са загинали.

"Няма никакво съмнение, че намерените отломки са от самолета на "Еър Франс", каза Жобим по време на пресконференция в Рио де Жанейро.

Министърът посочи, че черните кутии на самолета се намират на около 2000 – 3000 метра дълбочина и тяхното изваждане ще бъде много трудно. Очаква се корабите, отправили се към мястото, където се забелязани от въздуха предметите, да пристигнат там не по-рано от сряда.

Роднини на пътниците, които се молеха за чудо на летището в Рио де Жанейро, заявиха, че вече няма никаква надежда.

Вицепрезидентът на Бразилия Жозе Аленкар обяви тридневен траур в страната заради инцидента със самолета на "Еър Франс", предаде РИА Новости.

Бразилският министър на отбраната Нелсон Жобим съобщи, че намерените вчера отломки в Атлантическия океан са от изчезналия самолет.

Според експерти всички 228 души на борда са загинали. До момента на мястото на инцидента не са намерени тела на загинали.
Засега нито една от отломките не е извадена от океана. На мястото са пристигнали четири бразилски военни кораба със специално екипирани водолази.

Припомняме, че самолет Еърбъс на френската авиокомпания Еър Франс с 231 пътници на борда, извършващ полет от Рио де Жанейро към Париж, изчезна от екраните на радарите край бреговете на Бразилия.

Най-вероятната хипотеза е, че той е бил ударен от гръм. На борда на самолета е имало 216 пътници и 15-членен екипаж.

Контролната кула загубила контакт със самолета Еърбъс А330 в 6 ч по Гринуич, когато той прелитал над Атлантическия океан, след като излетял от Рио де Жанейро и трябвало да пристигне на летище Шарл дьо Гол в Париж в 9,10 ч по Гринуич.

Самолетът изпратил съобщение към 2,14 ч по Гринуич за късо съединение в електрическата инсталация, след като преминал през буря и преживял силна турбуленция, но след това връзката не могла да бъде възстановена. Последният контакт с него е бил установен към 22,33 ч вчера (01, 33 ч по Гринуич) след като той прелетял над острови край северния бряг на Бразилия.

Няма българи на борда на самолета. "Ер Франс" оповести списък на пътниците, които са от 32 националности. Най-много са французите, бразилците и германците. На борда бил президентът на филиала на френския производител на гуми "Мишлен" в Южна Америка Луис Роберту Анастасиу, както и 26-годишният принц Педру Луис ди Орлеан и Браганса, потомък на императора на Бразилия Педру Втори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини