Чешкият премиер потвърди: Фолксваген отива в Турция!

Във Фолксваген явно са решили къде ще строят новия си завод. Така поне излиза от думите на чешкия премиер Бабиш, който заяви, че германският гигант планира голяма инвестиция в Турция. Същото твърдят и вътрешни източници, пише Дойче веле.

Фолксваген планира голяма инвестиция в Турция, заяви чешкият министър-председател Андрей Бабиш. Той направи това изявление на вчерашната пресконференция след срещата си с турския президент Ердоган в Истанбул.

„Чешката република е важен производител на авточасти. В това отношение ние имаме лидерска позиция и със сигурност бихме искали да си сътрудничим", каза Бабиш.

"Фолксваген е почти готов"

Тези дни агенция Ройтерс научи от вътрешни източници във Фолксваген, че Турция има добри шансове да получи новия завод на германския автомобилен гигант, който ще се изгражда в Източна Европа.

Автомобилният концерн от Волфсбург вече е почти готов да инвестира 1 милиард евро в тази страна, заявиха цитираните вътрешни източници.

Те поясниха, че в момента с властите се водят разговори около един специален данък за автомобилите, който е валиден в Турция.

Фолксваген вече от месеци търси площадка за новия си завод, а България дълго време беше смятана за една от дестинациите с най-големи шансове за успех.

Недостатъците на Турция

Решението да се строи в Турция е политически оспорвано. ЕС обвинява Ердоган, че орязва свободата на словото и правото на демонстрации.

Фолксваген знае за тези недостатъци, но възразява с аргумента, че Турция вече от години е кандидат за членство в ЕС.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ша
    Шайка
    13 -2
    20:40, 4 сеп 2019
    ******* и Пастирката нещо измънкаха ли по въпроса ?
  • 2
    Ба
    Баба Ванга
    6 0
    23:39, 7 сеп 2019
    Не става само с пари. Иска и акъл.
    А за ,,автомобилния клъстер" много може да се говори...
    (Настроение-саркастично!)
  • 3
    Ne
    nelicha - нелича
    2 0
    06:07, 18 сеп 2019
    Ами да . Южен поток отиде в Турция Wolxvagen също . Реквизита от топгън F-16 от преди 30 години идва в България на страшно завишена цена . Кой ще понесе отговорност за това ? Опс извинявайте комисионна за това .
Последни новини