Яки мъже в черно на протеста срещу Гешев пред Съдебна палата (видео)

На живо от протеста срещу Иван Гешев пред Съдебна палата в София предава "Дневник".

Голяма група от момчета и мъже, облечени преобладаващо в черно и с тъмни очила, сред които и граждани от ромски произход, се появиха на протеста, организиран днес от сдружение "Боец".

Той беше обявен за 15 часа пред Съдебната палата, но още преди 14:30 часа там започна да се събира тази група. Първо тя стоеше в края на сградата откъм ул. "Алабин". И този път мъжете отказваха да отговарят на въпроси защо са тук, откъде са, как са организирани. Един от тях вметна само, че искат да свалят властта на Цецка Цачева (бел.ред. - от няколко месеца тя не е в активната политика, след като заради скандала с апартаментите подаде оставка като правосъден министър).

След 15 часа (явно по сигнал) те се приближиха към групата граждани, дошли да подкрепят протеста на "Боец". Те опитваха да се смесят с другите протестиращи. През това време на мегафона говореше Георги Георгиев от сдружението. Той и другите говорители обърнаха внимание, че отново има гости и призоваха никой да не се поддава на провокации.

Полицията не се опита раздели групите, а стоеше основно пред оградата на Съдебната палата и няколко полицаи наблюдаваха приближаващата се група.

След 15:30 часа "гостите в черно" се опитаха да провокират другите протестиращи и двете групи започнаха да си разменят реплики и жестове.

На въпрос на "Дневник" защо полицаите не правят кордон между двете групи след мълчание един от униформените отговори: "Питайте началниците."

"Гостите в черно" започнаха да стават по-активни, като скандират "Мафия", а след това се включиха и с "Гешев - вън". На въпрос на протестиращ от другата група - кой Гешев имат предвид, мина време преди един мъж да каже - Иван и всички да викнат Иван, Иван.

Днешният протест на "Боец" е под мотото "свобода и справедливост - битката на гражданите". Той е организиран заедо със "Зелена Младост" на Десислава Иванчева. Тя не

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ur
    Ur
    0 0
    20:51, 12 сеп 2019
    Това са провокатори, пратени от Шайката.
Последни новини