Четирима са арестувани заради българските роби във Франция

Трима българи и един французин са задържани във френския град Лион, след разкриването на мрежа за експлоатация на работна ръка, съобщи NOVA.

167 наши сънародници - жертви на съвременно робство, са били наети да берат грозде за четирима производители в Бургундия. Едновременно с операцията на френската полиция са били извършени обиски и разпити в България, в присъствие на разследващи от страната, съобщават местни медии.

Работниците били наети чрез законно действаща агенция за работа у нас. Обещани им били по 60 евро на ден, като разходите за транспорт и жилище били покрити. Българите обаче били настанени в къмпинг, като разходите за храна им се приспадали от заплатите.

След края на договорите повечето от работниците нямали достатъчно средства да се завърнат по домовете си. Разследването започнало още в края на 2018 г, когато сезонните работници се оплакали от лошите условия на труд след като се прибрали в България. По разкриването на мрежата за експлоатация са работили повече от 80 разследващи, включително служители на Европол.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини