Откриха уникално Porsche 911 от 1967 г. в изоставена плевня

37-годишен физиотерапевт от щата Западна Вирджиния се натъкна на невероятна находка недалеч от дома си. В полуразрушена плевня той откри изоставена класика на четири колела – Porsche 911 от 1967 г. Действайки по сигнал, мъжът рискувал и закупил колата, въпреки че по-голямата част от нея била зарината от боклуци, без да знае дали това, което купува, изобщо може да бъде спасено.

Още по-интересното в случая е, че мъжът израснал в семейство, което е пренебрегвало ентусиазма по американски коли, така популярни в тази част на страната, за сметка на немската автошкола. Именно въпросното Porsche 911 било негова мечтана кола като малък.

Находката излязла на бял свят, след като ремонтни дейности разкрили полузатрупаната в плевнята кола. Собственикът на сградата се обадил на Porsche ентусиаста, който вече имал в гаража си Porsche 914 и Porsche 944. Първоначално скептичен, мъжът не можал да повярва на очите си, когато  изпод боклуците се показала прашасалата, но горда физиономия на класическия модел. Справка със застрахователя на класически автомобили Hagerty показва, че Porsche 911 от 1967 г. струва над 100 000 долара, ако е в отлично състояние, и 45 000, ако е в нормално. Откритата кола обаче е S-вариантът на 1967 Porsche 911, който е дори още по-скъп.

Щастието отново се усмихва на мъжа, който заплаща само 9000 долара за колата, в които влизат дори услугите на багер, който да я извади. Със сигурност пълната възстановка ще му струва доста, но изживяното определено е безценно.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини