Примерът на Наим вдъхновява щангистките от Момчилград, отборът му трети в страната

    Примерът на Наим Сюлеманоглу вдъхновява щангистките от Момчилград и те са трети в страната, на състоялото се в Пловдив държавно отборно първенство. Нашите момичета спечелиха купата за успешното си представяне при кадетките. Златни медали завоюваха Анифе Бехчет в категория над 81 кг. и Айше Ахмедова в категория до 81кг. Те бяха подкрепяни от останалите състезателки в клуба. Те са от Средното мюсюлманско духовно училище, където тачат паметта на легендарния Наим и се възхищават от Халил Мутлу.Нашите момичета получиха медалите си от друга легенда на българските щанги-Златко Русев. Той връчи и купата за отборното класиране на треньора на момчилградските спортистки  Валентин Гемеджиев.

      Кадетските от Момчилград се състезаваха в ожесточена конкуренция от 48 отбора. Първи станаха бургазлии, тренирани от друг голям български щангист-Златан Ванев.

      Клубът по щанги „Наим Сюлеманоглу”в Момчилград има кратка история, но вече е спечелил три златни и един сребърен медал. На миналия кръг на Държавното първенство имахме едно първо и едно второ място. Сега имаме два златни медала,подчерта за Кърджали бг вести треньорът Валентин Гемеджиев. Той припомни, че е обещал републикански шампион. Заедно с два златни медала , възпитаничките са донесли и купа за отборно класиране. Нашата цел е вече европейското първенство по щанги, а защо не и европейска титла, подчерта Гемеджиев.

     Той благодари за подкрепата на момчилградската общественост, на общината и на президента на клуба , без която успехите на момичетата не биха станали реалност.Задължени сме и на спонсорите от Кърджали,подчерта Гемеджиев. Той отбеляза  и фактът, че ръководството на Средното мюсюлманско училище в Момчилград е откликнало на желанието на пет състезателки да тренират и печелят слава за родопския град.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини