Започва програмата, с която в Асеновград ще отбележим Деня на народните будители

Разнообразна и наситена със събития е тазгодишната програма по повод 1 ноември.

Откриването ще е в сряда, 30 октомври със "Станимашки будители" – изнесен урок по родолюбие на Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Урокът ще е с начален час 10:30 и ще се проведе в, ПГ "Цар Иван Асен II". В 17:30 ч. в библиотеката Виктория Стефанова ще изнесе рецитал "Житие велико, заради което той забрави всичко, дори и небето...".

В 18:00 ч. на последния ден на октомври в Историческия музей ще бъде открита изложба с находки, фотоси и друга графична документация от археологически разкопки "Воден. Античност и Средновековие /IV-XIII век/".

На 1 ноември в галерия "Крис" ще се открие юбилейна изложба живопис и акварел "80 години Васил Папазов". Планираното за събитието време е в 17:30 ч. Час по-късно в книжарница "Знайковците" ще може да бъде видяна друга една изложба – "Картини светлоносци-поздрав от душата ми" на Емилия Калоферова.

Други събития по повод Деня на народните будители:

4 ноември 17:30 ч., Градска библиотека

"Любов сред пламъци"– литературно- поетичен спектакъл на литературен клуб "Орфей" при читалище "Св.преп.Паисий Хилендарски", посветен на 105 г. от смъртта на Пейо Яворов.

5 ноември 19:00 ч. читалище "Родолюбие"

"Свекърва" – театрална постановка на самодеен театър при читалището

6 ноември 17:30 ч., Градска библиотека

Юбилеен рецитал на поетесата Катя Рускова и премиера на стихосбирката й "Душата ми е птица"

11 ноември 17:30 ч., Етнографска къща

30 години Етнографска къща

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини