"Работилница за мечти" с голяма награда от театрален фестивал

Сдружение "Работилница за мечти" спечели едно от двете най-престижни отличия на осмото издание на Националния фестивал "Театър без граници", провел се от 21 – 26 октомври в Самоков. "Работилница"-та спечели голямата награда за цялостно представяне на името на Отец Паисий за постановката "Лелята на Чарли", информира samokov365.com.

В тазгодишното издание на фестивала участие взеха 15 състави. Таланти от цялата страна, запленени от магията на театралното изкуство, показаха своите артистични умения.

Председател на комисията на осмото издание на "Театър без граници" бе актьорът Светослав Пеев, членове бяха театралният критик и драматург Богдана Костуркова и актьорът Любен Чаталов. 

Асеновградският състав получи и две поощрителни награди. Отличени бяха триото в спектакъла – Георги Димитров, Петър Колев и Петър Ставрев и дамското дуо – Дона Шопова и Лиляна Станчева.

Асеновградчани имат още един повод да се гордеят - награда за най-добра женска роля на името Адриана Атанасова – Дочева бе връчена на Росица Стойкова за ролята на свекървата в спектакъла "Свекърва" на читалище "Родолюбие" - Асеновград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини