Григор игра като равен с Джокович, но не успя да отстрани световния №1 в Париж

Григор Димитров може да напусне Париж с високо вдигната глава. Най-добрият ни тенисист показа най-добрия си тенис на Мастърс турнира във френската столица, но няколко точки го лишиха от победа над световния №1 на полуфиналите – 6-7(5) 4-6, съобщи Tenniskafe.

Позитивите в представянето на бившия №3 бяха много, като той изигра почти перфектен мач срещу водача в ранглистата. Двамата стояха равностойно на корта, като дори много често Григор успяваше да надиграе противника си.

Димитров издържа безупречно на атаките върху бекхенда си, залагайки на разнообразни удари и множество слайсове. Същевременно форхендът също работеше повече от добре и често успяваше да пробие защитата на Джокович. Макар Новак да е известен като един от най-добрите на ретур в историята на спорта, сервисът на Григор остана опасно оръжие.

Четирикратният шампион обаче показа защо е на първата позиция в класирането, показа почти безгрешен тенис и няколко ключови точки в срещата го изведоха до финал, където ще срещне Денис Шаповалов или Рафаел Надал.

Въпреки че не стигна до финал, Григор има много причини да бъде доволен от седмицата си в Париж. Най-добрият ни състезател записа престижни победи над Гофен и Тийм по пътя си към завръщане в топ 20.

Източник: tenniskafe.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини