Жена получава фишове и актове, а няма кола от 4 години

Жена, която е без кола и без шофьорска книжка, получава глоби за нарушения на пътя. От 2 години насам Росица Трендафилова от Гоце Делчев не спира да получава фишове и актове, от които разбира, че е карала или с превишена скорост, или в забранени улици. Всъщност тя няма кола от 2015 година, когато е продала семейния си автомобил на мъж от съседно село.

Когато семейство Трендафилови продават семейния си автомобил, спазват всички необходими процедури, а договорът за покупко-продажбата е направен пред нотариус. И с това смятат сделката за окончателно приключена, а автомобилът за окончателно продаден. Но проблемите тепърва предстоят.

"През юни 2017 г. получавам писмо с един електронен фиш с глоба 100 лева, в което казват, че аз съм карала с превишена скорост на пътя Симитли - Градево - 100 км/ч", обясни Росица Трендафилова пред NOVA.

Тя остава шокирана, защото автомобилът им е продаден отдавна, а самата тя никога не е имала шофьорска книжка. И няма как да е била зад волана по трасето Симитли - Градево. Но глобите не спират. Преди дни, Росица отново получава, от което разбира, че през 2018 г. е засечена от полицаи да навлиза с личния си автомобил в забранена улица в Благоевград.

През цялото време от свои близки и познати Росица разбира, че колата й периодично се появява в обяви в интернет, където се продава с нейното име на контролния талон.

"Някъде из района тук тази кола се върти с някакви фалшиви или книжки, или лична карта, или някакво си генерално пълномощно, което аз не съм упълномощавала никой", заявява Росица.

От полицията в Благоевград обясниха, че тя получава актове за бившия си автомобил или заради пропуск в системата за издаване на фишове, или заради грешка на самия полицай, който е наложил глобите. Точната причина се проверява от органите на реда в Благоевград. Има и още един вариант- новият собственик да не е отишъл след сделката в КАТ, за да регистрира колата на свое име. Въпросът е защо след подаден веднъж сигнал към полицията, не е принуден да го направи, а продължава да кара без автомобилът да е регистриран на негово име.

Къде е колата засега не е ясно. Росица Трендафилова обаче твърдо ще настоява да бъде открит сегашният й собственик и глобите най-сетне да започнат да пристигат на правилното място.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини