Общината към асеновградчани: Коледните светлини са красиви, но бъдете бдителни

Едно от най-очакваните събития от Коледно-новогодишната програма във всеки град е запалването на светлините на празничната украса. Както вече съобщихме, в Асеновград това ще се случи днес в 17:30 ч.

С оглед на безопасността на гражданите от местната управа апелират към асеновградчани и гостите на града – не се допирайте до изящните форми и привличащите с блясък украшения, тъй като по мрежата е възможно да тече електричество с високо напрежение.

От кметството подчертават, че украсата не е опасна за живота и здравето на хората в близко разстояние, но директен контакт с нея би могъл да доведе до инциденти.

Огледи за нарушения и повреди на мрежата се извършват непрестанно от фирмата-изпълнител. Часове след поставянето на кабелите няколко от тях са били открити скъсани.

За безопасността на гражданите в протежение на цялата инсталация ще бъдат поставени предупредителни табели. От Общината се обръщат най-вече към родителите на малки деца да бъдат особено внимателни към тях така, както по принцип ги наблюдават и у дома, за да не се наранят при допир до включени електроуреди.

Asenovgrad.NET

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини