Кметът Грудев запали вълшебните светлини на Коледното дърво

Изображение 1 от 5

    "Нека бъдем здрави и да ни върви по вода през Новата 2020 г.!" Това пожела на асеновградчани кметът на Асеновград д-р Христо Грудев, запалвайки светлините на 12-метровата елха пред Общината. С това бе дадено официалното началото на празничната програма по посрещане на Рождество и Новата 2020 година. Асеновградчани бяха поздравени от младите таланти Ели Василева, Денс формация "Косара" и формация "Терпсихора". Сред участниците бяха още малчугани от ВФ "Калина Малина", а също и деца от ЦПЛР и Музейна музикална школа.

    Вниманието на всички привлякоха Големите мечоци и тяхното шоу. Пухкавите великани Маша и Миша позираха и се снимаха с удоволствие с всеки, който пожела. Празникът завърши с фойерверки, които озариха небето над над града.

    Програмата тази седмица продължава с безплатна прожекция на "Светителят хирург". Филмът на Ангел Бончев ще бъде показан днес от 17:30 ч. в Градската библиотека.

    На 5 декември от 13:30 ч. в Етнографска къща ще бъде отворена Коледна работилница с децата от ДЦДУ за изработка на играчки за елха. Същия ден в 18:00 ч. в Градската библиотека ще се състои благотворителният концерт и съпътстващ го базар "Заедно за Лиза".

    На 7 декември ще има две събития – интерактивното представление за деца "Динозаврите" е с начален час 11:00, а в 17:00 ще започне коледен концерт на Фолклорно сдружение "Детска песен Надежда Хвойнева" и на "Големите гайди". И двете ще се състоят в библиотеката.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини