Депутатите се скараха за отлагането на Закона за социалните услуги

Депутатите отложиха влизането в сила с шест месеца на Закона за социалните услуги. Не мина без спорове. За отлагането бяха 149 депутати.

"Атака" поиска да се отмени Закона за социалните услуги. Според Десислав Чуколов се дават огромни права на частния сектор. За него законът бил грешен. На атакиста и името на закона не му хареса. Той не иска кърпен закон.

Този закон е компрометиран, отсече Чуколов. Няма как това да се върне назад, убеден е той.

Александър Сиди от ВМРО посочи, че законът трябва да бъде отложен с шест месеца, за да се успокои обществото.

За социалиста Кристиан Вигенин в правителството няма чуваемост за притесненията в обществото. Затова и се стигнало и до това приложение. Червените искат шестте месеца, в които се отлага влизането в сила на Закона, да се използват за същинска дискусия.

В този закон няма никаква теза за отнемане на деца, заяви Хасан Адемов. ДПС е срещу отлагането на влизането в сила на Закона.

1356 социални услуги са открити в страната, по думите на Светлана Ангелова от ГЕРБ. От години била необходимостта от нормативна уредба за социалните услуги. Законът за социалните услуги не е за децата и родителите, не е за семейството, подчерта тя. Той е в подкрепа на хората, не срещу тях, категорична бе Ангелова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини