Край на рамките - MicroLED и QLED 8K телевизорите на Samsung са факт

Samsung представи най-новите си MicroLED, QLED 8K и Lifestyle телевизори преди началото на CES 2020. С въвеждането на нови размери на екрана, 8K AI възможности за подобряване на картината, иновативна технология за различно пространствено ориентиране на дисплея и много други, Samsung демонстрира как със своите продуктови серии за 2020 г. носи ново изживяване за устройства в домашни условия.

Samsung представи подходящия за домашни условия модулен MicroLED, който съчетава екранна технология от ново поколение с нови възможности за персонализиране. Със 75-, 88-, 93- и 110-инчови размери на дисплея, MicroLED моделите са подходящи за различни домове и начин на живот. Новите 88- и 150-инчови MicroLED модели въвеждат ултра тънки екрани „от край до край“, като на практика премахват и четирите страни на рамката на дисплея и така се вписват перфектно на всяка стена. Освен това, потребителите могат да свържат множество MicroLED панели заедно, за да създадат нови комбинации и да адаптират телевизора си към своето специфично пространство.

MicroLED дисплеите предлагат най-доброто качество на картината в този клас. Те осигуряват по-голяма дълбочина, по-добра разделителна способност и по-голяма яснота, както и максимална яркост от 5000 нита. Те също така използват възможности за подобряване на картината, основани на Изкуствен интелект (deep learning алгоритъм), за да доставят съдържание с най-високо качество, независимо от източника.

Флагманският QLED 8K телевизор Q950TS на Samsung е първият 8K телевизор в индустрията, който комбинира впечатляващ, ултра тънък форм фактор, 8K качество на картината и впечатляващ съраунд звук. Наред с това, Q950TS за пръв път представя „Infinity Screen“, който създава съотношение между екрана и тялото от 99 процента, за да създаде безпрецедентно изживяване.

С 8K резолюция, Q950TS осигурява най-доброто качество на LCD картина на пазара. Оборудван с AI Quantum Processor 8K, той има вградени 8K AI възможности за подобряване на картината и сериозно машинно обучение, които могат автоматично да подобрят съдържание, което не е 8K, до първокласна и истинска 8K резолюция. С функцията, наречена Adaptive Picture, той също така може да оптимизира екрана както към амбиантни условия, така и към отделни изображения. Освен това, AI Quantum Processor помага за захранването на отворената платформа за интелигентен дом на Samsung, Tizen, като позволява на потребителите да изпитат всичко - от подобрено качество на картината до разширена ползваемост с други свързани функции за дома.

Samsung също разширява портфолиото си от Lifestyle телевизори с пускането на The Sero на по-голям брой пазари. Sero, което на корейски означава „вертикално“, има възможност да се завърта от хоризонтална и вертикална позиции – точно като смартфон или таблет. След първоначалното му пускане на пазара в Южна Корея през миналата година, Samsung има готовност да разшири предлагането на Sero на няколко глобални пазара през 2020 г.

Технологията за различно пространствено ориентиране на дисплея на Sero се свързва лесно и безпроблемно с мобилните устройства на потребителите, за да може плавно и естествено да показва съдържание в традиционните хоризонтални, както и вертикални мобилни формати. Потребителите ще могат да се насладят на разнообразно съдържание – включително от социални мрежи, YouTube и лични видеоклипове – в каквато и да е ориентация на дисплея, отразяваща тази на мобилното им устройство.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини