Ново признание за таланта на Виктория Николаева дойде от Чирпан

Поредно признание за таланта си получи осмокласничката Виктория Николаев. С есето си „Поклон, Апостоле“ тя спечели първо място за проза в Националния литературен конкурс „И ти си в мене – ти, родино моя“

Конкурсът се организиран от Община Чирпан, къща музей „Пейо К. Яворов“ и фондация „Яворов“ и има за цел да открива и поощрява млади таланти. В него са участвали 92 творби на ученици от цялата страна. Те са оценени от жури с председател поетесата Виолета Христова и членове поетесата Ана Цанкова и Тодор Иванов – председател на фондация „Яворов“. Церемонията по награждаването бе част от традиционните Яворови дни в Чирпан.

Вики е впечатлена от личността на Васил Левски. Той я вдъхновява със смелостта и готовността си за саможертва. Ето защо не е изненадващо, че талантливата гимназистка за втори път печели първо място в конкурс с творба, посветена на него.

Като победител в своята категория, тя получи плакет, грамота и книги.

Виктория е ученичка в VIII клас на ПГСС „Васил Левски“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    П.
    П.П.
    17 0
    20:50, 17 яну 2020
    Сега Вики е ученичка в ПГСС. Преди това получи основното си образование в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Първомай. Всяка една от седемте години в това училище тя печелеше награда след награда. Поздравления за Вики, за учителите, които са я подготвили до 7 клас и за учителката, която я подготвя сега!
  • 2
    Та
    Таня Петрова - родител
    5 0
    16:03, 21 яну 2020
    Напълно подкрепям П.П. Вики е горда възпитаничка на ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" и като неѝн родител, искам да изкажа огромната си благодарност към всички учители в това училище, които са я подготвяли до 7 клас и най-вече на г-жа Елена Велкова, която и даде една много стабилна основа по български език и литература. Прекрасен учител! Благодаря и на г-жа Кьосева за всеотдайността ѝ. Да не изброявам и останалите учители, те всички са едни достойни професионалисти и по своему имаха принос в това, Вики да получава награда след награда.
    Радвам се, че и в новото училище ПГСС "Васил Левски", Вики има прекрасни учители и със същия хъс, продължава да участва в национални литературни конкурси и вече има две спечелени награди - едно 1-во място от конкурса за Деня на християнското семейство и 1-во място от конкурса "И ти си в мене - ти, родино моя"
    Благодаря на г-жа Кирякова за публикацията!
Последни новини