От деца до ветерани в благотворителния турнир по тенис на маса в Смилян, събрал над 2 хиляди лева

Изображение 1 от 6

    Организаторите на турнира възнамеряват да го превърнат в ежегодна традиция

    В истински празник на спорта и взаимопомощта се превърна благотворителният турнир "Спортуваме и помагаме на Радина и Денислав от Смилян", който се проведе този уикенд в смолянското село. Турнирът се организира почти в продължение на месец от читалището, кметството, училището и спортен клуб по тенис на маса "Орфей" в село Смилян.

    В надпреварата с благотворителна цел се включиха 65 участници - 26 във възрастова група до 15 години и 39 във възрастова група 15+ години. Участниците бяха от Смилян, Смолян, Могилица, Кремене, Бяла река, Рудозем, Пловдив и специалните гости на турнира от СКТМ "Юнак"-2005 - гр. Ардино.Най младият участник бе Арда Джебеджи от Ардино, а ветеран сред участниците - 62-годишният руски художник Сергей Артек, живеещ в село Кремене.
    Събитието успя да събере 600 лв. от такси участие и вход за зрители и допълнителни дарения в размер на 1501 лв, или общо 2101 лв. в подкрепа лечението на малките Радина и Денислав в чужбина.


    Турнирът премина в три кръга при оспорвани елеминации, квалификациони групи, осмина-финали, четвърт-финали. Полуфиналите и финалите определиха и победителите в двете възрастови категории:
    До 15 г.:
    І -во място - Ивайло Шатев, Смолян
    ІІ -ро място - Георги Пачеджиев , Смолян
    ІІІ -то място - Виктор Пашов,Смолян
    15 г-+:
    І -во място - Сиделя Мутлу, Ардино
    ІІ -ро място - Нуркан Халилходжа, Ардино
    ІІІ -то място - Кирил Русев, Смолян

    С този резултат и ярки емоции от състезанието участници и организатори останаха удовлетворени от духа на провеждане на събитието, обединени в желанието си този турнир да стане ежегоден за Смилян.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини