Огнеборци и ловци спасиха 100 декара гора от пожар край Чепеларе

Единадесет пожара са възникнали на територията на Смолян и областта през последните дни от 24 до 27 януари. Повечето от инцидентите са причинени от затлачени със сажди комини, изхвърлена на неподходящо място незагасена пепел и небрежност при боравене с открит огън от страна на стопани.

Само в петък, екипи на противопожарните служби в Смолян и Девин са спасили две сгради край Стойките, 7 леки автомобила до пламнал контейнер и 4 постройки в Девин, където е горя и нерегламентирано сметище. В събота около 04 часа сутринта са пламнали и сухи треви в кв. Настан, поради скъсани жици от далекопровод. Няма унищожено имущество, спасени са около 10дка широколистна гора.

Освен два пламнали комина на къщи и пожар от късо съединение в елтабло на частен дом, огнеборци от Чепеларе гасиха и пожар в местността Ракидата край града, причинени от небрежен стопанин на частен имот, който палил стърнища. Благодарение на бързата намеса на един екип на РСПБЗН – Чепеларе, с помощта на десет човека от ловна дружина на с. Зорница, са били спасени са около 100 дка иглолистна гора.

Около 22:30 часа в неделя на тел.112 е получен сигнал за битов инцидент в къща на бул.“България“. Поради неизправен редуцил вентил на газова бутилка е настъпило загазяване на стая в къщата, собственост на 64-годишне мъж. Извършено е отстраняване на неизправния уред от един екип на РСПБЗН – Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини