В Турция: За какво трябва да мислите по време на полов акт

Турската държава се нуждае от повече деца. Лично Ердоган съветва младите жени да се женят по-рано и да раждат повече. А един негов съмишленик дори изказа препоръка как точно да се правят "порядъчни деца".

В статия под заглавие "За какво си мислите, докато правите деца?", "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" отбелязва, че на една среща на хора с увреждания турският президент Ердоган направил следното странно изявление: "За съжаление нашите млади хора вече не се женят толкова млади. Повечето сключват брак едва след 30-годишна възраст или не се женят изобщо. Така не може!".

Официалните статистически данни не потвърждават тези думи, коментира изданието: нито сключваните бракове са по-малко, нито е нараснала възрастта, на която се женят турците. Изказването на президента бе в много по-голяма степен опит за изместване на вниманието от някои други парливи въпроси.

Кризата не позволява на мнозина да се оженят

В близкия до семейството на Ердоган вестник "Сабах" дори бе публикувано предложение неженените да бъдат облагани със специален данък. Само че младите хора, които са визирани, не избират ергенския живот доброволно, коментира "ФАЦ". А и откъде ще вземат пари за ергенския данък хора, на които заради икономическата криза не им стигат парите да се оженят? Както се вижда от оповестена няколко дни след изявлението на Ердоган статистика за размера на безработицата (всеки четвърти млад човек е без работа), отказът от сключване на брак не е личен избор, а следствие от икономическата криза.

Но дори и да успеят да съберат необходимите средства за женитба, младите хора не могат да се отърват от опеката на държавата, която продължава да се меси в личния им живот. По указания на Дианет - Службата по религиозните въпроси, семействата не бива да имат по-малко от две деца, а най-добре поне три или четири. Но - както изтъква ФАЦ, подобна препоръка е лесно да се отправи, много по-трудно е да се раждат деца при сегашните икономически условия. Нима е случайно това, че в последните две години на икономическа криза раждаемостта е спаднала?

Но да се върнем към поредицата препоръки от страна на държавата. Да кажем – пише по-нататък ФАЦ - че се вслушате в думите на Ердоган и сте сключили брак. И по препоръка на Дианет тръгвате да правите и деца. Само не си помисляйте да се насладите на това занимание - и в това отношение има препоръка, отправена от декана на Теологическия факултет на един от държавните университети - професор Рифат Окудан: "По време на акта мислете за своя духовен водач, за да родите порядъчно дете!".

На какво ги учат в детските градини

Да кажем, че и тези изисквания са спазени - какво оттам нататък? Повечето деца попадат в държавните детски градини, в които религиозното обучение е задължително. В резултат на което, както разказва бащата на едно петгодишно момче: "През нощта синът ми има кошмари. Той вече не прегръща леля си, понеже била жена. И не влиза в тоалетната, докато не е произнесъл "тоалетната молитва", на която са го научили в детската градина". По разказ на една майка пък детето ѝ постоянно говорело за смърт и ковчези. И казвало, че майките със забрадки са по-добри майки.

А и това не е всичко - един нов законопроект в Турция предизвиква истинска вълна от възмущение, съобщава списание "Фокус". Съгласно този проект, изнасилвачите на малолетни няма да получават присъда, ако след деянието се оженят за жертвата си. Турският парламент ще гласува законопроекта още в следващите дни.

Източник: http://www.dw.com/bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини