Млади фермери показаха знания за регионалното състезание в Ямбол

    Младите фермери от специалностите по растениевъдство и животновъдство от 11 и 12 клас в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н.Й. Вапцаров“ в Хасково се състезават днес в технически умения и теоретични познания. Те са от професионалното направление “Техник на селскостопанска техника“ в специалност „Механизация на селското стопанство“.

    Най-добрите от вътрешния кръг тракторист, животновъд и растениевъд ще формират отбор, който ще представи школото в Регионалния кръг на състезанието „Млад фермер“, който тази година ще се проведе в Ямбол. През април ще се излъчи победителят на Националното състезание, което се провежда под егидата на МОН и Аграрния университет в Пловдив..

    Хасковската професионална гимназия участва за четвърти път в надпреварата.

    В първата част за най-добър млад водач на трактор момчетата показват умения в управлението на селскостопанската машина с и без ремарке. Освен за технически умения, те се състезават и за време.

    Във втората част се определя най-добър млад растениевъд и най-добър млад животновъд. В теоретичния изпит младите фермери разпознават семена на култури и фуражни смески, а накрая показват и познанията си за поздрязването на лозовите пръчки.

    И докато част от учениците решаваха практическите задачи, друга част припомниха ритуала по зарязването, който се изпълнява на днешния 14 февруари-Трифон Зарезан.

    Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“ в Хасково се готви и за предстоящото през следващата седмица национално състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, на което училището е избрано да домакинства за втори път заради добрата си материална база.


     

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      12
      12345
      5 -3
      12:10, 14 фев 2020
      Всичко хубаво ама кой да им напомпи задна дясна гума???Това не е ли задължение на водача???
    • 2
      Тр
      Трактор
      4 -3
      13:28, 14 фев 2020
      Каква е тази техника от миналия век ? Смешна работа !!!!
    • 3
      Тр
      тракторист
      4 -3
      14:03, 14 фев 2020
      Много модерен трактор!
    Последни новини