4 °C

Стартира издаването на пропуски за влизането на коли в пешеходната зона

Срокът е до 15 март, след което автомобили без пропуск няма да бъдат допускани да навлизат в пешеходната зона в централна градска част

Стартира кампанията по издаване на пропуски за преминаване с автомобили през пешеходните зони в центъра на Асеновград в определена часова зона, съобщиха от Общината. Това разпореждане е изготвено и регламентирано още през 2014 г., когато е приета Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на моторни превозни средства и безопасност на движението на превозни средства и гражданите на територията на град Асеновград, изменена през октомври 2018 г. Към този момент Община Асеновград започва изпълнението й, тъй като години наред подобен контрол е липсвал или не е бил достатъчен. Факт е, че в пешеходните зони са допускани и автомобили без пропуски.

Ограничението влиза в сила, съгласно чл.41, ал.1 и ал.2 от горепосочената наредба. А именно: "За пешеходна зона в централната градска част се определят следните улици и площади: улица "Трети март", площад "Академик Николай Хайтов", улица "Железарска", улица "Ради Овчаров" и улица "Крайбрежна". Там се забранява движението, паркирането и престоят на моторни превозни средства, с изключение на тези, собственост на живеещи по постоянен адрес, които се снабдяват с пропуски, издадени от община Асеновград и съгласувано с РУ на МВР в града. Освен жителите, пропускани в пешеходните зони ще бъдат само автомобили с пропуски, издадени на съответните фирми, от които се зареждат търговските обекти, както и инкасо коли. Това ще се случва в часовата зона от 06:00 ч. до 09:00 ч., което изрично е упоменато в действащата наредба.

Автомобилите за инкасо и банкиране могат да се движат в пешеходната зона по най-късия маршрут, след съгласуване с РУ на МВР – Асеновград и издаване на пропуск след заплащане на определената цена, съгласно Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги.

Документите, които следва да се приложат към заявлението, са разделени в 3 варианта:

– пропуск за жители на местата с пешеходни зони (документ за самоличност, свидетелство за регистрация на МПС, документ за собственост на жилищния имот, удостоверение за настоящ адрес)

– пропуск за зареждане на търговски обекти (документ за самоличност на собственика на фирмата, копие от свидетелство за регистрация на МПС, служебна бележка, удостоверяваща, че колата обслужва търговски обекти)

– пропуск за инкасо автомобили (свидетелство за регистрация на МПС и документ, удостоверяващ, че колата обслужва финансови институции)

След 15 март автомобили, които не са снабдени с необходимия документ, няма да бъдат допускани в пешеходната зона в центъра. С цел максималното улеснение на гражданите и фирмите и улесняване на процеса, заявления за издаване на пропуск могат да се подават при кабинките на бариерите. Инспектори ще приемат документацията и в срок от 3 дни следва да бъдат изготвени пропуските. Последните ще могат да бъдат получени от същото място, на което за били подадени заявленията. Такса за издаване няма. Според горепосочената наредба от 2014 г., 40 лева струва пропускът за месец за зареждане на търговски обекти и за инкасо автомобили. Безплатно е ползването на пешеходната зона от живеещите в нея.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
23 яну 2021
Последни новини