19 °C

Стартира издаването на пропуски за влизането на коли в пешеходната зона

Срокът е до 15 март, след което автомобили без пропуск няма да бъдат допускани да навлизат в пешеходната зона в централна градска част

Стартира кампанията по издаване на пропуски за преминаване с автомобили през пешеходните зони в центъра на Асеновград в определена часова зона, съобщиха от Общината. Това разпореждане е изготвено и регламентирано още през 2014 г., когато е приета Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на моторни превозни средства и безопасност на движението на превозни средства и гражданите на територията на град Асеновград, изменена през октомври 2018 г. Към този момент Община Асеновград започва изпълнението й, тъй като години наред подобен контрол е липсвал или не е бил достатъчен. Факт е, че в пешеходните зони са допускани и автомобили без пропуски.

Ограничението влиза в сила, съгласно чл.41, ал.1 и ал.2 от горепосочената наредба. А именно: "За пешеходна зона в централната градска част се определят следните улици и площади: улица "Трети март", площад "Академик Николай Хайтов", улица "Железарска", улица "Ради Овчаров" и улица "Крайбрежна". Там се забранява движението, паркирането и престоят на моторни превозни средства, с изключение на тези, собственост на живеещи по постоянен адрес, които се снабдяват с пропуски, издадени от община Асеновград и съгласувано с РУ на МВР в града. Освен жителите, пропускани в пешеходните зони ще бъдат само автомобили с пропуски, издадени на съответните фирми, от които се зареждат търговските обекти, както и инкасо коли. Това ще се случва в часовата зона от 06:00 ч. до 09:00 ч., което изрично е упоменато в действащата наредба.

Автомобилите за инкасо и банкиране могат да се движат в пешеходната зона по най-късия маршрут, след съгласуване с РУ на МВР – Асеновград и издаване на пропуск след заплащане на определената цена, съгласно Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги.

Документите, които следва да се приложат към заявлението, са разделени в 3 варианта:

– пропуск за жители на местата с пешеходни зони (документ за самоличност, свидетелство за регистрация на МПС, документ за собственост на жилищния имот, удостоверение за настоящ адрес)

– пропуск за зареждане на търговски обекти (документ за самоличност на собственика на фирмата, копие от свидетелство за регистрация на МПС, служебна бележка, удостоверяваща, че колата обслужва търговски обекти)

– пропуск за инкасо автомобили (свидетелство за регистрация на МПС и документ, удостоверяващ, че колата обслужва финансови институции)

След 15 март автомобили, които не са снабдени с необходимия документ, няма да бъдат допускани в пешеходната зона в центъра. С цел максималното улеснение на гражданите и фирмите и улесняване на процеса, заявления за издаване на пропуск могат да се подават при кабинките на бариерите. Инспектори ще приемат документацията и в срок от 3 дни следва да бъдат изготвени пропуските. Последните ще могат да бъдат получени от същото място, на което за били подадени заявленията. Такса за издаване няма. Според горепосочената наредба от 2014 г., 40 лева струва пропускът за месец за зареждане на търговски обекти и за инкасо автомобили. Безплатно е ползването на пешеходната зона от живеещите в нея.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини