Премиерът Борисов идва в Асеновград

Утре, 29 февруари, министър-председателят Бойко Борисов ще посети Асеновград. За това информираха от пресслужбата на Община Асеновград. 

Преди това в Пловдив премиерът ще се срещне с феновете и ръководствата на ПФК "Ботев" и ПФК "Локомотив", ще посети СУ "Найден Геров“ и ще инспектира ремонта на кръговото на Асеновградско шосе.

На вчерашното си заседание Министерски съвет отпусна средства в размер на 25 милиона лева за изграждане и оборудване на физкултурни салони в българските училища. Списъкът е от 50 учебни заведения, като 39 са общински, а 11 –държавни.

Най-голямото е в Пловдив - СУ "Найден Геров" с 1 292 ученици, а най-малкото е в Асеновград - ОУ "Ангел Кънчев“ с 393 ученици. Другото асеновградско училище в списъка е ОУ "Петко Каравелов“. В двора му ще е и посещението на Бойко Борисов (12:00 ч.)

В Пловдив, освен в СУ "Найден Геров“, нови салони ще се изградят в ОУ "Душо Хаджидеков“, СУ "Свети Седмочисленици“, СУ "Софроний Врачански“ и ОУ "Екзарх Антим I“.

Проектите ще са типови и ще се реализират от Министерството на младежта и спорта. Основният критерий, по който са избрани тези училища, е броят на ученици, които нямат условия за практикуване на часове по физическо възпитание и спорт в училище.


 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини