Спортни зали ще има в две асеновградски училища, премиерът обеща и в Тополово

Изображение 1 от 3

    Премиерът бе посрещнат от кмета Христо Грудев и съветници от ГЕРБ. В двора на ОУ “Петко Каравелов” той разговаря и се снима с всеки пожелал, както и с волейболистките от Тополово, дошли специално за срещата заедно с родителите си. Поводът им бе да поискат съдействие за изграждане на нова спортна зала за отбора. Волейболният клуб в Тополово не разполага с подходяща база и от години тренира в сграда на бившата пожарна или на открито. След като споделиха с премиера проблема си, Борисов се ангажира в най-скоро време да бъде проучен терен за зала в селото и децата да получат спортна зала за тренировки.

    Второ училище, където ще бъде изграден салон, е "Ангел Кънчев".

    Бойко Борисов мина днес през Пловдив и Асеновград, за да посети училищата, които ще получат средства за изграждане на физкултурни салони. Пет от тях са в Пловдив, две – в Асеновград. Заедно с него бяха и финансовият министър Владислав Горанов, министърът на спорта Красен Кралев и лидерът на ГЕРБ за областта Георги Мараджиев. Общо в страната спортните салони за ученици, които предстои да се изградят, са 50.

    Преди това в Пловдив Борисов се срещна с ръководствата и фенклубовете на футболните клубове “Локомотив” и “Ботев”. Целта на срещата бе да се обсъди разпределението на отпуснатите от Министерски съвет 37 милиона лева.

    На път за Асеновград, инспектира и ремонта на кръговото на Асеновградско шосе

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Цв
      Цв.
      0 0
      13:13, 2 мар 2020
      Вместо в икономика, сикаджията налива пари в спортни площадки.
    Последни новини