БСП иска преразглеждане на санкциите срещу Русия

Депутатите гледат проект на решение за отмяна на санкциите срещу Русия, наложени от Европейския съюз. Предложението е внесено от БСП.

Левите искат преразглеждане на санкциите срещу Русия. Според червения депутат Антон Кутев санкциите не били добра основа за комуникация. Те не били ефективни и за отношенията между ЕС и Руската федерация.

Санкциите не са ефективни, смята Антон Кутев. Целта е да заявим политическа воля, обясни той. По мнението му по-голямата част от българите не одобрявали санкциите срещу Русия. Ограничението до руския пазар вреди на предприемачите ни, според БСП. Освен това големите европейски държави се обявяват срещу санкциите срещу Русия. Затова отношенията с федерацията трябвало да се възобновят.

Ние губим икономически от санкциите, подчерта Антон Кутев. Отмяната на санкциите щяла да повлияе положително на българския интерес.

Депутатите ще определят и процедурни правила за условията и реда за предлагане на омбудсман и процедурата за избор от народното събрание.

След като Мая Манолова подаде оставка като омбудсман на четвъртата година от мандата си, за да се кандидатира за кмет на София, заместникът ѝ Диана Ковачева стана обществен защитник.

Мандатът ѝ изтича на 20 октомври.

В дневния ред са на първо четене и промените в Закона за отбраната и въоръжените сили

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини