14 °C

Дариткова видя целенасочена провокация в действията на медицинските сестри

Целенасочена провокация видя председателят на здравната комисия в НС Даниела Дариткова в инцидента от вчера с медицинските сестри.

Ние сме държали винаги на диалога, изтъкна тя в кулоарите на парламента. По време на заседанието те нахлули в комисията.

Според Дариткова те по никакъв начин не се опитали да влязат в диалог с комисията по здравеопазване.

За мен това беше целенасочена организирана провокация, подчерта тя.

Медицинските сестри не пожелали да разговарят с никой от комисията, останали в залата против всякакви правила и действията им станали най-активни в момента, когато можело да ги покажат по телевизията.

Барикадата на прозореца се състояла в прайм тайма. Освен това и Мая Манолова отново се активизирала.

Дариткова е притеснена от действията на НСО и недоумява как двама гардове оставили жена в нестабилно психическо състояние на перваза и не се справили с нея.

За ВМРО случилото се с медицинските сестри е пиар акция. За Александър Сиди протестът им и случилото се днес са различни неща. Провокациите са неприемливи, според него. А за исканията им можело да се говори.

За него висенето по первазите не е начинът и формата на протест. Така само се създавало напрежение. Здравният министър не бил в страната.

Трябва да успокоим обществото, категоричен бе депутатът от ВМРО.

Burn out синдром при медицинските сестри съзря Нигяр Джафер от ДПС.

Категорично подкрепяме исканията на медицинските сестри и медицински специалисти за по-добро заплащане, сподели тя пред медиите в парламент.

Това, което се случи е отчаян опит на едни хора да привлекат вниманието към своите проблеми, смята тя. Диалогът между хората и институциите е по-добър вариант за решаването на проблемите, според народния представител.

Призоваваме за разговори, но и за чуваемост, заяви още Джафер. Към момента нямало резултати от водените разговори.

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерския съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници.

„Това в момента по-скоро има политически елемент, отколкото синдикално искане. От 1 март има политическа акция, която се провежда пред партийния дом, с искания за оставки”, заяви пред Нова тв социалният министър Деница Сачева.

Тя обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и са отпуснати допълнителни финансови средства.

„Проблемът с разговорите е, че с всеки нов разговор идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретния повод за тази акция”, заяви Деница Сачева.

„Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти”, смята още Сачева.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Да
  Дариткова
  4 0
  11:21, 6 мар 2020
  Докога ще лъжете сестрите. Много правилно действие и отстоявайте исканията си докрай. Стига вече с лъжите на депутатите. Техните заплати ги вдигат на всеки 3 месеца и са вързани за средната заплата, а на народа за минималната заплата. Ако жандармите от НСО са посегнали на жените, трябва да понесат наказанието.
 • 2
  Та
  Тази
  3 0
  11:39, 6 мар 2020
  Тази дариткова ми мяза на песоглавец. Абе как ги харесва Борисов тези жени и ги слага на отговорни длъжности. Погледнете и физиономията и ви остава само едно да подминеш.
 • 3
  Да
  Дамян
  2 -2
  13:43, 6 мар 2020
  Тази физиотерапевтка дали си заработва заплатата.Защото колкото пъти съм опирал до физиотерапия, обикновено накрая в листа са ми отбелязвали,че ми е правен масаж, без това да е вярно , и лечебна физкултура,която се състои в показване веднъж какви упражнения да си правя сам в къщи. Но това им се плаща от касата , без да съм го ползвал.Пари трябва да се дават срещу свършена работа, и то добре.
  • Нс
   НС
   0 0
   20:10, 6 мар 2020
   Доходите на гербаджийката са от лапане на пишки.
 • 4
  Ра
  Рали
  0 0
  20:20, 7 мар 2020
  А твоите доходи са от дрискане в нета ли?

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020

Случаен виц

Последни новини