Член на „бандата на Тимур" бе застрелян в Добрич

34-годишният Дончо Славов - единият от похитителите на Иван Иванов, син на добрички бизнесмен, бе застрелян тази сутрин в Добрич. Сигналът е подаден в полицията от съпругата на Славов в 8.40 часа. Жената открила мъжа си с прострелна рана в главата в апартамента им в блок №18 на жк "Добротица".

Мъжът е откаран в Съдебна медицина около 12.00 часа. Огледът на полицейските служители продължава и в момента.

Дончо Славов е единият от т.н. "банда на Тимур", отвлякла на 7 януари пред дома му 26-годишния Иван Иванов - син на добричкия бизнесмен Йордан Иванов-Поничката.

Бандитите бяха заловени и обвинени в участие в организирана престъпна група и в изнудване на бащата Йордан Иванов със заплахи за живота на сина му. От бизнесмена бе поискан откуп от 550 000 евро. През февруари тази година тарторът на групата - 34-годишният Тимур Куртсеид, бе осъден на 6 години и 11 месеца затвор. Дончо Славов получи 6 години и 5 месеца, а 38-годишният Петър Петров - 4 години и 6 месеца.

Иван Иванов все още е в неизвестност. След отвличането той е бил държан в две села, а на 21 януари 2006 година Тимур го отвел и по негови признания го предал на непознати лица.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини