Дезинфекцират Общината, същото чака читалища, Туристически център и училища

Пълна дезинфекция и дезакаризация ще бъдат извършени на сградата на Общината, научи Asenovgrad.NET. От пресслужбата на местната управа уточниха, че в 13:00 ч. в петък ще се започне работа от тавана надолу по етажите. Дезинфекцията на всички места, до които гражданите имат достъп (Информационен център, касите, ГРАО), ще започне в 17:00 ч.

Мярката е превантивна срещу разпространението на короноварус и грип.

На всички общински служители са раздадени дезинфектанти и спирт, като най-голямо количеството е заделено за Инофоцентъра. Заявени са антибактериални кърпички и маски, като последните ще бъдат раздавани при установена необходимост, тъй като всички общинари, контактуващи с гражданите там, работят зад стъклени прегради.

На фирмите, обслужващи масовия транспорт и чистотата, е даден срок, в който да се снабдят с дезинфекционни материали. За това изпълнява ли се възложеното и как следят общински служители, според конкретния ресор. Сметопочистващата фирма трябва да дезинфекцира контейнерите и пространството около тях, а автобусните и таксиметровите превозвачи – превозните средства, с които извършват транспорта на граждани.

За спешни сигнали, вкл. в извън работно време, може да бъде позвънено на оперативния дежурен в Общината 0331 20 274.

За връзка с лекар-епидемиолог в РЗИ – Пловдив телефонът е 088 454 6177. На него може да се позвъни обаче само от понеделник до петък в часовете между 08:30 до 17:00 ч.

Полицията следи за струпване на хора на различни публични места, хипермаркети и институции. Наблюдава се и за изкуствено завишаване на цените на стоките. Телефонът, на който граждани могат да подават сигнали за това, е 0331 60 100 в Районното управление на полицията.

Източник: Asenovgrad.NET

Притеснявате ли се от коронавируса?

Притеснявате ли се от коронавируса?

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини