Четирима шофьори на тир са арестувани за нарушаване на карантината

Четирима шофьори на тир са арестувани в Сливница, след като са напуснали домашната си карантина. Те са заварени в заведение, откъдето са били принудително отведени по домовете им. Един пациент пък, който е изчезнал предния ден, след като е чул за сериозната ситуация, вчера се е върнал сам и е в болница. Това съобщиха от Националния кризисен щаб по Ковид-19 на редовния брифинг.

От осемте нови заразени, доказани вчера, трима са в болница, другите са без или с леки симптоми и са в домашна карантина, посочи ръководителят на ВМА и шеф на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

Няма доказан нов случай от днес на заразен с коронавирус в България,

Доц. Попов,началник на катедра "Инфекциозни болести" във ВМА, посочи, че с натрупания опит от болните, приети в клиниката, прави впечатление, че става въпрос предимно за хора над 50+ години, а също и че, за разлика от грипа, при Ковид-9 няма висока рязка температура. Болестта протича с с температура от 37,6 – 38 градуса, силно зачервено гърло, засягане на дихателни пътища. "Прави впечатление, че няма засягане на други органи и системи, освен дихателната. При един от болните са регистрирани ниски левкоцити и увеличени моноците и лимфоците – типично за вирусните заболявания", посочи доц. Попов. Той уточни, че се поддържа видеовръзка с болните в домашно лечение, но при влошаване те ще бъдат хоспитализирани.

Доказаните случаи към момента са 31. Една жена почина, от останалите 30 души заразени 10 души са без никакви симптоми, един е в тежко състояние в "Пирогов" – мъжът на починалата жена, уточни ген. Мутафчийски.

Източник: 24часа

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини