16 °C

Още една пловдивска болница се включва в битката срещу COVID-19

Транспортна болница в Пловдив има готовност за преструктурирането й в инфекциозна болница. Това стана ясно на заседанието на Медицинския щаб и след среща на областния управител Дани Каназирева с директора на лечебното заведение д-р Пламен Павлов. Той заяви, че болницата поетапно ще направи реорганизацията на работата си, като има готовност пациентите, настанени там в момента, да бъдат преместени.

След извършената днес проверка от д-р Георги Кръстев и д-р Сийка Димчева от щаба, е установено, че условията в болницата са много добри. В нея работят 51 лекари, а специалистите по здравни грижи са 73. Транспортната болница разполага с 92 легла, както и с 2 респираторни апарата.

"Всичко, което зависи от нас, ще бъде направено като организация и координация. Ще работим денонощно. Най-важното обаче е осигуряването на предпазно облекло и предпазни средства за всички медици, които са на преден фронт. Чакат се заявените количества", допълни областният управител.

По информация на директора на Спешна помощ към момента те са обезпечени с лични предпазни средства от национална доставка. Той съобщи, че имат готовност да осигурят и дарят безвъзмездно 14 респираторни апарата на инфекциозните болници, които имат нужда.

На заседанието днес бе решено в петък Транспортна болница и МБАЛ "Свети Мина" да представят плановете си за реорганизация.

"Работим по облекчаване на проблема със струпванията на пациенти пред инфекциозна клиника на университетската болница в Пловдив, за което получаваме непрекъснати сигнали от граждани. Имаме вариант, но очакваме разрешение от Националния щаб", заяви още Каназирева.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини