8 °C

Как се движат автобусите на междуселищния и междуградски транспорт в Асеновград

Изображение 1 от 4

  Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус в страната, както и по препоръките на Националния оперативен щаб, кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев издаде заповед, според която се въвежда изменение в разписанието на обществения транспорт между града и населените места.

  Разпореждането влиза в сила от днес, 20 март.

  Променени графици на движение:

  Асеновград – Боянци: 07:15 ч., 09:40 ч., 12:30 ч., 14:30 ч., 17:15 ч.

  Асеновград – Конуш: 06:00 ч., 10:10 ч., 12:40 ч., 16:25 ч., 17:50 ч., в 19:20 ч. комбиниран през Нови извор.

  Асеновград – Нови извор: 08:10 ч. и 11:15 ч., комбиниран през Стоево в 17:10 ч., комбиниран през Конуш - 19:20 ч.

  Асеновград – Тополово – Леново – Новаково: 07:00 ч., 11:00 ч., 13:15 ч., 16:15 ч., 17:55 ч.

  Асеновград – Садово: 07:10 ч. и в 16:00 ч.

  Асеновград – Стоево (през Мулдава): 06:15 ч., 10:00 ч., 14:30 ч., 17:30 ч., 18:30 ч.

  Асеновград – Милево: 06:45 ч. и 16:10 ч.

  Асеновград – Пловдив (през Долни Воден): 07:05 ч. и 16:05 ч.

  Промените са съгласувани с превозвачите, които изпълняват услугата в община Асеновград, както и с кметовете и кметските наместници по населените места.

  През последните дни рязко намаля пътникопотокът по обслужваните линии, което налага редуциране на курсовете по направленията с цел овладяване на разходите, които се генерират от превозвачите и драстичното намаление на приходите от дейността ни, информират и от "Хеброс бус", една от двете фирми, които изпълнява курсовете Пловдив – Асеновград – Пловдив. По тази причина за срок от 2 седмици се преминава в извънреден режим на обслужване като междуселищните курсове са редуцирани. Преди да пътувате трябва да се информирате предварително на 032 626 937 – информация автогара "Юг".

  Почти всички междуградски автобуси от и за Пловдив пътуват празни, установи при проверка зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов. В колите има не повече от 5-10 пътника при капацитет до 56.

  С автобус от София са пристигнали само 3 пътника, докато в предишните дни, когато все още нямаше обявено извънредното положение в страната – на всеки курс са идвали по 30 човека.

  Чакащите на автогарата са не повече от 10. Кафенетата не работят, поставени са указателни плакати как да се предпазваме от коронавирус и по-конкретно за добрата хигиена.

  На всеки един от пътниците, които пристигат, се мери температурата. До момента няма пътник с висока температура. Ако такъв бъде установен, то има обособени стаи, където да бъде изолиран от останалите, обясниха управителите и на двете автогари. Превозвачите споделят, че толкова малко пътници никога не е имало, дори и по време на коледно-новогодишните празници. С всеки изминал ден пътуващите все повече намаляват, което води до спиране на определени междуградски курсове.

  Дезинфекция на автобусите и гарите се извършва съгласно инструкциите на РЗИ по 4 пъти на ден. Следи се, ако има повече пътници, то те да сядат шахматно и през ред.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 05.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
  05 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
  05 апр 2020
  Последни новини