21 °C

Как се движат автобусите на междуселищния и междуградски транспорт в Асеновград

Изображение 1 от 4

  Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус в страната, както и по препоръките на Националния оперативен щаб, кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев издаде заповед, според която се въвежда изменение в разписанието на обществения транспорт между града и населените места.

  Разпореждането влиза в сила от днес, 20 март.

  Променени графици на движение:

  Асеновград – Боянци: 07:15 ч., 09:40 ч., 12:30 ч., 14:30 ч., 17:15 ч.

  Асеновград – Конуш: 06:00 ч., 10:10 ч., 12:40 ч., 16:25 ч., 17:50 ч., в 19:20 ч. комбиниран през Нови извор.

  Асеновград – Нови извор: 08:10 ч. и 11:15 ч., комбиниран през Стоево в 17:10 ч., комбиниран през Конуш - 19:20 ч.

  Асеновград – Тополово – Леново – Новаково: 07:00 ч., 11:00 ч., 13:15 ч., 16:15 ч., 17:55 ч.

  Асеновград – Садово: 07:10 ч. и в 16:00 ч.

  Асеновград – Стоево (през Мулдава): 06:15 ч., 10:00 ч., 14:30 ч., 17:30 ч., 18:30 ч.

  Асеновград – Милево: 06:45 ч. и 16:10 ч.

  Асеновград – Пловдив (през Долни Воден): 07:05 ч. и 16:05 ч.

  Промените са съгласувани с превозвачите, които изпълняват услугата в община Асеновград, както и с кметовете и кметските наместници по населените места.

  През последните дни рязко намаля пътникопотокът по обслужваните линии, което налага редуциране на курсовете по направленията с цел овладяване на разходите, които се генерират от превозвачите и драстичното намаление на приходите от дейността ни, информират и от "Хеброс бус", една от двете фирми, които изпълнява курсовете Пловдив – Асеновград – Пловдив. По тази причина за срок от 2 седмици се преминава в извънреден режим на обслужване като междуселищните курсове са редуцирани. Преди да пътувате трябва да се информирате предварително на 032 626 937 – информация автогара "Юг".

  Почти всички междуградски автобуси от и за Пловдив пътуват празни, установи при проверка зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов. В колите има не повече от 5-10 пътника при капацитет до 56.

  С автобус от София са пристигнали само 3 пътника, докато в предишните дни, когато все още нямаше обявено извънредното положение в страната – на всеки курс са идвали по 30 човека.

  Чакащите на автогарата са не повече от 10. Кафенетата не работят, поставени са указателни плакати как да се предпазваме от коронавирус и по-конкретно за добрата хигиена.

  На всеки един от пътниците, които пристигат, се мери температурата. До момента няма пътник с висока температура. Ако такъв бъде установен, то има обособени стаи, където да бъде изолиран от останалите, обясниха управителите и на двете автогари. Превозвачите споделят, че толкова малко пътници никога не е имало, дори и по време на коледно-новогодишните празници. С всеки изминал ден пътуващите все повече намаляват, което води до спиране на определени междуградски курсове.

  Дезинфекция на автобусите и гарите се извършва съгласно инструкциите на РЗИ по 4 пъти на ден. Следи се, ако има повече пътници, то те да сядат шахматно и през ред.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
  26 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
  26 окт 2020

  Случаен виц

  Последни новини