Д.ф.н.Асен Колев: Не полиция, а здравни медиатори трябва да обясняват мерките в ромските квартали

Не полиция, а здравни медиатори и служители на социалните служби и общините,както и медици по препоръка на Българския лекарски съюз трябва да обясняват в ромските квартали мерките на правителството за ограничаване на разпространението на коронавируса. Патрулките с мегафони не са решение. Те стряскат хората, карат ги да излизат на групи, да се събират, за да се подкрепят. Това заяви за Кърджали бг вести д.ф.н.Асен Колев, член на Националния съвет по етническите и интеграционни въпроси към Министерски съвет.

 Според д.ф.н.Асен Колев Националния оперативен щаб няма подход и методика на работа с етническите малцинства и по-конкретно в ромските махали. Особено притеснително е отношението към т.нар.милет, турските цигани, посочи д.ф.н.Асен Колев. Тези хора не гледат българска телевизия и не слушат българско радио. Те не знаят какво става в страната. Аналогично е положението и с тези от тях, които са в чужбина и се завръщат. За съжаление на границата не се разясняват мерките за извънредното положение. Тези хора се прибират неподготвени у дома за сблъсък с ограниченията, смята д.ф.н.Асен Колев.

  Той е на мнение, че в Кърджали мерките на властите са много по- адекватни , отколкото в много други градове на страната, където ромските квартали са блокирани и поставени под карантина. В Кърджали е многобройна общността милет и общинската власт добре работи с нея , подчерта д.ф.н.Асен Колев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Аd
    Аdo*ff
    2 0
    09:49, 21 мар 2020
    А най добре е всички гореизброени служители да бъдат подкрепени и от снощната милиция, ако някой от подопечните загрява бавно.
    • За
      За Ado#lf
      2 0
      11:14, 21 мар 2020
      Пък ако не изпълняват, да идват танковете (сещам се преди години за П. Младенов)
  • 2
    Де
    Делянчо Корумпето
    1 0
    11:52, 21 мар 2020
    Няма да пипате избирателите на ГЕРБ.
  • 3
    Ай
    Айше
    1 0
    23:47, 21 мар 2020
    Автора е много прав!
Последни новини