До половин милион ще струват на Община Кърджали мерките срещу коронавируса

Между 300 000 лв. и 500 000 лв. ще струват на общината мерките, които се вземат за справяне с разпространението на коронавируса. Това обяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. В това число са закупуването на дезинфектанти, допълнителното миене и дезинфекция на града, посочи кметът, който оглавява и Общинския кризисен щаб за борба с епидемията. Кризисният щаб се състои от 13 членове и в него са включени служители от общинската администрациа, представители на МВР и медицински лица. Щабът действа от 8 дни и вече има 6 заседания.

Продължава дейността по дезинфекция на детски площадки, автобусни спирки, градските паркове. Мият се по график улиците и булевардите,след което се пръскат с безвреден за хората дизенфекционен разтвор.

Очаква се спад в плащането на местните данъци и такси, каза още инж. Азис. Той посочи, че се обмислят мерки за подпомагане на малкия бизнес. „Обектите, които не работят, няма да плащат наеми за общинските имоти, които ползват“, заяви кметът на община Кърджали.

Той призова гражданите да плащат местните данъци и такси по банков път или чрез касите на изипей и Български пощи.

На сайта на община в Кърджали е разкрит сектор:

КОРОНАВИРУС COVID-19

Публикувани са всички заповеди и разпореждания както на държавните органи и министерства, така и на общинската власт в Кърджали, свързани с противодействието на разпространението на заразата. Има и практически насоки за спазване на хигиенни правила от гражданите в условията на епидемията.

НЖ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини